Kestaneli Sarma

Son güncelleme: 10.04.2009 23:41
  • Kestaneli Sarma Tarifi - Kestaneli Sarma Yapılışı - Sarma Tarifi

    Malzemeler:

    2 su bardağı pirinç
    500 gr yaprak
    500 gr soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı kuşüzümü
    1 kase kestane ( kebap)
    1 çay kaşığı tarçın
    1 çay kaşığı yenibahar
    Karabiber
    1 çorba kaşığı toz şeker
    1 çorba kaşığı
    nane
    Yarım demet dereotu

    Yapılışı:

    Yaprakları soğuk suda yıkayın. Sıcak suya batırıp, çıkarıın ve sıkın. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun. 1 çay bardağı su ile pişirin. Hiç suyu kalmayınca zeytinyağı koyun. Soğan kavrulduktan sonra pirinci ilave edin. 10 dakika kavrulup üzerine 1 su bardağı su ve üzümleri ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp içine şeker, baharatlar, nane, dereotu, iri doğranmış kestane ve limon suyunu koyup, harmanlayın. Harcı yapraklara sarıp, tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte yağınla kalıncaya kadar pişirin
#06.04.2009 16:41 0 0 0
  • kestane girmişse mutlaka çok nefistir
#10.04.2009 23:41 0 0 0