Avrupanın En Büyük Engelli Oteli Marmariste

Son güncelleme: 07.04.2009 01:52
  • Avrupa'nın En Büyük Engelli Oteli Marmaris'te

    Engellilere yönelik tatil amacıyla yapılan Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük oteli "Access Centres Turkey" (Türkiye Engelliler Merkezi) Marmaris'te hizmete girdi. 4 yıldızlı, 7 katlı, 72 odalı, 200 yatak kapasiteli otelde engellilerin rahatça tatil yapabilmesi için her türlü konfor düşünüldü.
    MARMARİS'in İçmeler Beldesi'ndeki dağlık ve ormanlık alanın eteğinde bulunan, mülkiyeti Türkiye Esnaf ve Sanatkárlar Kooperatifi'ne ait Park Panorama Otel, engellilere yönelik Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ise en büyük tatil amaçlı tesisi oldu.

    2002 yılında inşa edilen 4 yıldızlı, 7 katlı, 72 odalı, 200 yatak kapasiteli otelde, 26 oda engellilere, 46 oda da engelli yakınları ile refakatçilerine ayrıldı. Oteldeki eşikler kaldırıldı, gerekli yerlere rampalar inşa edildi. Engelli odalarındaki yatak başlarına ve özel hazırlanmış banyolara basıldığında resepsiyondan oda numarasının göründüğü acil çağrı butonları yerleştirildi. Katlara çıkan 2 asansör, 3'er tekerlekli sandalyeliyi taşıyacak hale getirildi. Genel alanlardaki tuvaletler de engellilerin kullanabileceği şekilde yenilendi.

    Otelin havuzuna "havuz asansörü" takıldı. Bina üzerindeki çalışmalar bittikten sonra otele gelecek tatilci engellilerin ulaşımı da düşünüldü. Dalaman Havalimanı'ndan transferi sağlaması için özel tasarımlı, 10 tekerlekli sandalye, 9 da normal koltuk kapasiteli otobüs ve şehir içi servis amacıyla yine özel tasarımlı iki minibüs satın alındı. Yaklaşık 5 ay süren hazırlıkların ardından otel, tamamı yabancı olan ilk müşterilerini mayısın ilk ve üçüncü haftaları arasında ağırladı. ACT'nin Genel Müdürü Özkan Karaer, kapılarının yerli ve yabancı tüm engellilere açık olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Engellilere yönelik, tatil amaçlı Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ise 3'üncü otelidir. Alanında Avrupa'nın en büyüğü olan tesisimizde engellilere ve ülke turizmimize en iyi şekilde hizmet etmeyi amaçlıyoruz."
    HAVUZ ASANSÖRÜ VAR
    Avrupa'nın engellilere yönelik en büyük tatil oteline "havuz asansörü" takıldı. Havuza girmek isteyen engelliler, asansör aracılığıyla suya giriyorlar. Otelin tuvalet ve banyoları, engellilerin kullanabileceği biçimde düzenlendi.
#06.04.2009 21:22 0 0 0
  • ücretleri nasıl ucuzmu bari
#07.04.2009 01:52 0 0 0