Malzemeleri
1 Kg Alabalık Balık
1 adet Pırasa
1 adet Dolmalık Biber (mümkünse kırmızı ya da sarı)
200 gr Pazı (ya da Ispanak)
2 ekmek diliminin içi
2 diş Sarımsak
2 yemek kaşığı Limon Suyu
2 yemek kaşığı Tereyağ
2 yemek kaşığı Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber, Kekik



Hazırlanışı
Alabalıkların pullarını temizleyip, fileto halinde hazırlayın. Hiçbir kılçık kalmamasını kontrol edin.

Sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın ve bu karışımı filetoların her yerine sürün.

Fırını 200º ısıtın. Tavaya tereyağ ve 1 kaşık sıvı yağ koyup, pırasaları sote edin. İçine kekiği de ilave ederek 5 dakika pişirin. Üzerine halka halka kesilmiş biberleri koyun ve 2-3 dakika daha pişirin. Üstüne ince ince kesilmiş pazı ya da ıspanakları ekleyin 6-7 dakika daha pişirin. Üstüne ufalanmış ekmekleri katın, karıştırıp ateşten indirin.

Balık filetolarını ikişer ikişer ayırın. Yağlanmış fırın kabına önce bir fileto koyup üstüne kaşıkla malzemeyi koyup, sonra diğer bir parçayı üstüne koyun. Kalan yağı da balıkların üstüne sürün.

Fırında 25-30 dakika kadar pişirin
Sıcak servis yapın

Afiyet olsun……

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1300
favori
like
share