Malzemeleri
1 kg. havuç
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
125 gr. tereyağı
2 paket petibör bisküvi
3 çorba kaşığı kakao
100 gr. fındık veya ceviz
2 adet mürdüm eriği
2 adet muz
2 çorba kaşığı hindistancevizi
2 çorba kaşığı nar



Hazırlanışı
Havuçları rendeleyin, şeker ve suyu katıp, havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Tereyağını ilave edip, yağ eriyinceye kadar karıştırın ve karışımı soğutun. Havuçlu karışım soğuduktan sonra bisküvi, kakao ve fındığı katıp, iyice harmanlayın. Yuvarlak, 25 cm. çapında bir kabın taban ve kenarlarını streçle kaplayın. Hazırladığınız karışımın yarısını yayın ve üzerini bastırarak sıkılaştırın. Bir adet muzu ince ince dilimleyip, karışımın üzerine dizin. Kalan karışımı muz dilimlerinin üzerine yayıp, tekrar sıkılaştırın ve streçle kapatıp, buzdolabında bir gece dinlendirin. Üstteki streci alıp, tabağa ters çevirerek çıkarın, kenarlarındaki streçleri alın, kalan muzu da ince dilimleyip, pastanın üzerini süsleyin, hindistancevizi ve nar serperek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 348
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 17.04.2009 11:35
Eline saglık icemine güzel tarifin için saol.