Malzemeleri
-Yarım kilo kıyma,
- 1 veya 2 adet yumurta,
- 1 adet kuru soğan,
- 1 demet maydanoz,
- 1-2 dilim bayat ekmek,
- Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber.
İç malzemesi:
- 2 veya 3 adet patates,
- 1 bardak süt,
- Tuz, margarin.
Üzeri için:
- Salçalı su.



Hazırlanışı
Köfteyi yoğurup bekletin. Patatesleri haşlayıp, sıcakken kabuklarını soyup ezin. Bir tavada margarini eritin. Patatesi, sütü karıştırıp kavurun.Köfte harcını ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp ortasını çanak gibi oyun. Patates püresini içine koyup ağzını biraz kapatın. Tepsiye dizip üzerine çıkmayacak kadar salçalı su yapıp dökün. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 465
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 07.04.2009 18:52
Eline saglık İcemine harika görünüyor.
Kebablar ve köfteler bölümüne alındı.
AYIŞIĞI Tarih: 07.04.2009 01:19
harika görünüyor ,
gece gece canım çekti şimdi bak
ellerine sağlık hayatım