Malzemeleri
4 yumurta
½ su bardağı şeker
1 su bardağı kırılmış ceviz veya antep fıstığı
1 çay kaşığı tuz
Bir miktar pudra şekeri
1 su bardağı tepeleme un
½ kabartma tozu
Kreması İçin
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı toz şeker
Portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı portakal suyu



Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak, krem şanti soğuk süt ile çırpılır, ayrı bir kapta, şeker portakal kabuğu rendesi ve suyu karıştırılır daha sonra krem şanti ile karıştırılıp buzdolabında bekletilir. 4 yumurta sarıları bir kapta yarım su bardağı şeker ile iyice çırpılır. Beyazları da ayrı bir kapta 1 çay kaşığı tuz ile çırpılır. Daha sonra bunlar birbirine karıştırılıp, ceviz, un, kabartma tozu eklenip karıştırılır ve yağlı kağıt konup yağlanmış tepsiye dökülüp, önceden ıslatılmış fırında orta rafta 15 dakika pişirilir (150-160 °C). Hafif pembeleşince fırından çıkartılan kek yağlı kağıtla birlikte rulo yapılır ve buzdolabındaki krem şanti çıkartılıp rulo açılıp krema üstüne sürülüp tekrar rulo yapılır. Üzerine pudra şekeri serpilen pasta buzdolabına konulup soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 366
favori
like
share
The ReG Tarih: 27.04.2009 11:55
gerçekten yesek gusel olur
refik Tarih: 24.04.2009 11:49
çok güzelmiş olsada yesek şimdi
SU-PERISI Tarih: 17.04.2009 11:41
Çok güzel görünüyor içinde şam fıstıgı ve cevizde bol olunca ayrı bir lezzet verir.
COCO Tarih: 14.04.2009 22:29
Sağol.