Malzemeleri
2 adet pişmiş yufka
250 gr yoğurt
100 gr tereyağı
bir tutam nane
bir tutam pul biber
2-3 diş sarımsak
Arzuya göre diğer baharatlar



Hazırlanışı
Öncelikle yufkamızı çok ince bir şekilde uzunlamasına sigara böreği gibi sarıyoruz.Her bir yufkayı bu şekilde sardıktan sonra iki parmak genişliğinde dilimliyoruz.Dilimlediğimiz parçaları halka halka oluyor.Küçük bir borcama diziyoruz.Daha sora hazırlayacağımız dövülmüş sarımsak ve yoğurdu bu yufkaların üzerine bocalıyoruz.Kızdırılmış tereyağını nane ve pul biberi servise sunacağımız sırada yufkaların üzerine döküyoruz.
Yufka sayısı ve yoğurt arzuya göre artırılabilir.Çok pratik ve lezzetli bir sunumu var.Bu tarif Giresun Şebinkarahisar yöresine özeldir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2018
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 30.04.2009 19:55
Sironu yemedim ama güzel ve kolaymış saol icemine.
AYIŞIĞI Tarih: 07.04.2009 01:42
adını ilk kez duydum ama tarif tanıdık
daha önce denedim sanırım
çok güzel teşşekürler canım