Malzemeler

Yarım kg un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
150 gr tereyağı
250 gr beyaz peynir
1 çay bardağı nişasta
Tuz
1 adet yumurta.

[COLOR="orange"]Yapılışı:

Unu yoğurma kabına eleyin. Sıvı yağı, yumurtayı, ılık suyu ve tuzu ilave ederek 10 dakika yoğurun.Üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin. Hamura uzun bir şekil verin. 16 parçaya ayırıp, her birini beze haline getirin. Her parçayı nişastayla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Tereyağını eritip fırça ile açtığınız hamurların üzerine sürerek 4 hamuru üst üste yerleştirin. Her dörtlü grubu yufka büyüklüğünde açın.Yufkanın her tarafına yağ sürüp, ezilmiş peynir koyun. İç koyduğunuz tüm yufkaları rulo şeklinde sarın. Yağladığınız tepsiye ortasından başlıyarak kendi etrafında döndürerek ruloları dizin. Kalan yağı yufkaların üzerine döküp kızgın fırında pişirin.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 358
favori
like
share
Şayeste Tarih: 07.04.2009 13:51
İnşallah ümitle bekliyorum
AYIŞIĞI Tarih: 07.04.2009 13:50


evet o dönemde ters tepme olur biraz daha büyüsünler
rahat edeceksin sende
Şayeste Tarih: 07.04.2009 13:47
Bizimkilere ters tepiyor yiyip yiyip kuduruyorlar
AYIŞIĞI Tarih: 07.04.2009 13:46
susacaklarını bilsem her sabah yaparım
yediririm gün boyu etkili olsun diye
Şayeste Tarih: 07.04.2009 13:37
Di mi yaa
Nolacak bizim halimiz.. :72:
Bunlardan yapıp yedirip susturalım
AYIŞIĞI Tarih: 07.04.2009 13:06
yeteri kadar deli oğlan var evde bide bunlamı uğraşayım ortim