Nevzine tatlısı Nasıl yapılır

ABD başkanı Barack Obama‘ya Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kayseri’nin geleneksel tatlısı Nevzine ikram etti. Barack Obama’ya ikram edilen Nevzine Tatlısı yeniden meşhur olacak gibi.şimdi bu tatlının tarifini sizler için sunuyoruz.

Kullanılan Malzemeler
1 paket erimiş margarin (tereyağ da olabilir)
Biraz zeytinyağı
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı gibi yoğurt ve yoğurdun suyu
Sert bir hamur olacak kadar un (ben 3 su bardağı kadar kullandım)
1 su bardağına yakın iri çekilmiş ceviz
Şurup için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çay bardağından fazla pekmez (isterseniz şeker ve pekmez miktarını arttırıp daha koyu bir şerbet hazırlayabilirsiniz)


Nevzine tatlısı nasıl Yapılır?
Yapılışı
Ceviz hariç malzemelerin hepsi yoğurulup sert bir hamur yapılır. Daha sonra ceviz eklenip yağlanmış (ben zeytinyağını burada kullandım, hamurun içine zeytinyağı koymadım) bir borcama ya da tepsiye yerleştirilir.



Bu tatlı hazırlanırken bütün malzemeler uygun bir kap içinde karıştırılarak yoğrulur. Yumuşak bir hamur haline gelen malzemeler tepsiye bastırılarak yayılır. Sonra hamurun üzeri çatalla ezilerek şekil verilir. Kare ya da üçgen biçimde kesilir. 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir.



Daha önceden yapmış olduğunuz soğuk şerbet üstüne dökülür.



Şeker, limon suyu ve su karıştırılıp kaynatılarak şerbeti de yapılır ve tatlı fırından çıkarıldıktan sonra şerbeti sıcakken üzerine dökülür



Nevzine şerbeti çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.Tatlının üstüne biraz tahin dökerek süsleyebilirsiniz.



Tatlınız servise hazır, afiyet olsun..

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4193
favori
like
share
1sidelya Tarih: 05.11.2009 08:35


Zeynep'in anlatımında ki hamuru yoğurma şekli Nevzile tatlısının püf noktasıdır...Yani hamur ne bir kurabiye ne bir puğaça hamuru gibi birbirini tutacak şekilde yoğurulmuyacak..Sanki unu fazla kaçmış bir kurabiye hamuru düşünün kavuşturmakta yani hamuru toparlamakta nasıl zorlanırsak bu tatlı hamuruda parça parça avuç içinde kum gibi olucak birbirini tutmayacak ..Özelliği budur ve tepsiye el hayası ile bastırıp kavuşmasını sağlıyacağız..Yoksa hamur piştiğinde ağızda dağılmazYani tam istenilen kalitede olmaz..Ayrıca pekmezsiz bir nevzile düşünemiyorum..Onun özelliği zaten pekmez şurubundadır ve kış için özellikle bu mevsimlerde çok besleyici bir tatlıdır..Emeklerinize sağlık arkadaşlar...

Ceviz yerine iri çekilmiş fındıkta çok güzel olur bunu da belirteyim...Afiyet olsun deneyeceklere..
AYIŞIĞI Tarih: 05.11.2009 03:21
konular birleştirildi
refik Tarih: 24.08.2009 14:54
Ellerine saglık güzel bir tarife benziyor
SU-PERISI Tarih: 13.04.2009 12:00
Havil deneyip güzel olduguna göre bende en kısa zamanda deneyecegim saol Şayeste.
Şayeste Tarih: 11.04.2009 20:59
Evet HaviL sana katılıyorum tahin konusunda..
Zaten o pekmez beni de düşündürmüştü.. Ben de koymayım o zaman..
Afiyetle yediniz yani :3:
Afiyet olsun..
NaZ Tarih: 11.04.2009 17:58
Sonucu yazmayi unutmusum, sonuç gayet iyi, tadi çok güzel ama bence içine 1 çay bardagindan fazla tahin eklenebilir. Birdaha yaparsam serbetine pekmez koymayi düsünmüyorum, pekmez baya agir olmasini sagliyor.

Nevzineyi kesinlikle tavsiye ederim, hem kolay hemde çok lezzetli
Şayeste Tarih: 11.04.2009 16:58
HaviL nedir son durum
NaZ Tarih: 10.04.2009 14:11
Hamuru suanda firinda, merakla bekliyorum nasil birsey çikacak ortaya diye :80:
Şayeste Tarih: 09.04.2009 08:36
Ben de denemek istiyorum..
Tahin olunca işin içinde güzel bişey olur heralde