Malzemeler
• 150 gr Semizotu
• 2 Su Bardağı Nohut
• 3?4 Diş Sarmısak
• 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
• 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
• Su, Tuz


[COLOR="green"]Tarif

Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp,bol suda yıkayalım.Sarmısakları havanda döverek,yoğurda ekleyelim.Yoğurda çok az su ilave edelim.Koyu ayran kıvamına gelinceye kadar bir çatal yardımıyla iyice çırpalım.
Yıkanmış semizotunun suyunu süzdükten sonra bir ekmek tahtasının üzerine koyup,keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm aralıklarla doğrayalım.İri İri doğradığımız semizotunu ve tuzu,çırptığımız yoğurdun içine ilave edelim.
Hepsini karıştırdıktan sonra kaselere dolduralım.Üzerine zeytinyağı gezdirelim.Kuru nane serptikten sonra yemeklerin yanında servis yapalım.

Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 345
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 09.04.2009 18:39
yanına taze fasülye birde plav yaptıkmı off off