Mama hazırlarken çok titiz davranmak gerekir.

Mama alırken dikkat edilmesi gereken noktalar:

- İçindeki proteinin anne sütündeki protein oranlarına benzer olması

- Mineral içeriğinin doğru ve anne sütüne benzer olması

- Karbonhidrat ve yağ cins ve miktarının anne sütündeki gibi olmasıdır

[COLOR="deepskyblue"]Mamanın hazırlanışı
Mama Hazırlamanın Püf Noktaları

Mama hazırlarken çok titiz davranmak gerekir. İşte dikkat etmeniz gereken noktalar:

- El yıkamanın önemini unutmayın

- Kullanılacak tüm kaplar önce sabunlu suyla yıkayıp durulanmalıdır, sonra kaynamakta olan suya atılarak en az 10 dakika bekletilmelidir. Daha sonra, temiz bir maşa ile temiz bir yüzeyde kurutulmalıdır.

- Temiz içme suyu en az 10 dakika kaynatılmalı ve 60 dereceye kadar soğutulmalıdır.

- Mamanın üzerinde yazan veya doktorunuzun önerdiği miktarda mama, belirtilen miktarda su ile karıştırılmalıdır.

- Mama eridikten sonra, bebeğin içebileceği ısıya getirilmelidir. Mamanın sıcaklığı ideal vücut sıcaklığı olan 35- 37 derece olmalıdır. Bir damla mamayı bileğinizin iç kısmına damlatarak kontrol edin. Bilekte soğuk ya da sıcak bir his oluşturmamasına dikkat edin.

- Mama paketleri, açıldıktan sonra belli bir süre içinde tüketilmelidir. Bunun için kutunun üzerinde yer alan talimatlara uyun.

Bebekler mama ile besleniyorsa ya da mama anne sütüne takviye amaçlı kullanılıyorsa, emzirme saatleri sıklığında mama verilmelidir. Mama miktarı da zamanla artacaktır. Mama verirken de, emzirme işleminde olduğu gibi rahat bir yere oturun ve bebeğinizle göz teması kurun. Başını göğsünüze yaslayın. Bu yakınlık ona ve size iyi gelecektir. Aslında bu işi arada sırada baba da yapabilir. Böylece bebekle baba arasında bir bağ kurulmuş olur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 459
favori
like
share
MiSS-FENER Tarih: 17.04.2009 18:15
Bilgiler İçin Teşekkürler..