Belçika Kamburu

Son güncelleme: 08.04.2009 15:05
  • Belçika kamburu;kanarya cinsleri içinde çok yaygın olarak yetistirilmese de en eski bilinen türlerden birisidir.Bu tarih Belçika'da 1750'li yıllara,Ingiltere'de 1830'lu yıllara kadar uzanır.

    En önemli özelligi anatomik yapısından kaynaklanan kamburlugudur.Bu durusu Scotch Fancydeki gibi dairesel bir egriliği değil,daha çok bir pipoyu veya 7 rakamını andırır.Boy uzunlugu 17 santim olup,bunun üçte biri kamburunu olusturabilmelidir.Baş ve boynunu ileriye veya aşağıya doğru hareket ettirdiğinde,yı..... vari başı arkadan görülmemeli,sırt ve kuyruk bir düzlem halinde olmalı,omuzlar yüksek,kanatlar sıkı bir sekilde vücuda iyice yapışmalıdır.Bu show durumunu hafif egik duran ayakların tünege basışı sağlar.

    Show durusunu istenildiginde ve arzu edilen biçimde yapabilmesi için düzenli olarak talim yaptırılarak "sartli refleks" özelliği kazandırılmalıdır.
    Renkleri daha çok sarı,beyaz ve ahraçdır.En çok aranan renk düzeni,sarı ana renk üzerine tamamen yeşil kanatlar ve enseden tepeye dogru uzanan yesil leke ile tamamlanan kompozisyondur.

    noimage

    noimage

    noimage
#08.04.2009 15:05 0 0 0