YOLDA

Son güncelleme: 01.05.2008 08:31
  • noimage
    YOLDA

    Yönetmen Erden Kıralın bundan yaklaşık 25 yıl önce Yılmaz Güneyle yapmış olduğu bir yolculuktan esinlenerek senaryolaştırdığı film, bir sanatçının yaşam öyküsünden hareketle şekilleniyor.

    Yolda filminde anlatılan sanatçı, tutuklu olduğu için filmini çekemeyen ve senaryosunu genç bir yönetmene teslim eden bir tutsak. Başrolleri Halil Ergün, Yeşim Büber ve Serdar Orçin üstlenmişler.

    Acaba sandığımız kadar özgür müyüz?

    Yolda filmi demir parmaklıklar dışında olduğu halde giderek tutsaklaşan yaşamları, büyük yenilgiler içinde bile küçük umutlar yaratabilen kaybetmiş insanları, hayatın hemen her köşesinde yaşanan duygusal mahkumiyetleri şiirsel bir anlatımla beyazperdeye taşıyor.
    Halil Ergün, Yeşim Büber ve Serdar Orçinin başrollerini paylaştığı Yoldanın senaryosunu bundan tam 10 yıl önce yazmaya başlayan Erden Kıral, aynı zamanda filmin yönetmen koltuğunda oturuyor. Yapımcılığını yine Erden Kıralın üstlendiği film, Eurimages destekli bir Türk-Bulgar ortak yapımı.
    Türk Sinemasının efsane ismi Yılmaz Güney anısına çekilen film, 24.Uluslararası Film Festivalinin programında da yer alıyor. Yolda, festivalin Ulusal Yarışma bölümünde yarışacak.
    Acaba sandığımız kadar özgür müyüz? sorusuyla izleyiciyi baş başa bırakan Yolda filmi, zaman ve mekan kavramı dışında bir işleyiş örgüsü taşıyor.

    FİLMİN ÖYKÜSÜ
    Askeri yönetim döneminde, efsanevi bir sinemacı Yılmaz, yattığı cezaevinden alınıp başka bir cezaevine nakledilir. Bu yolculuk sırasında, karısı ve cezaevinden tanıdığı bir arkadaşı ile genç bir yönetmen, otomobille onu izler.
    Mola verdikleri bir motelde, kendi oluşturduğu hapishaneden kaçmak isteyen genç yönetmen, ustasıyla hesaplaşmaya girer. Oysa onun etkisi altındadır& Motelde, bu ünlü mahkuma eşlik eden polisler de birbirine girer.
    Usta, daha sonra, motel odasında baş başa kalmayı ayarladığında, genç ve güzel eşine gerçeği söylemeyi dener ama beklenmedik bir tepkiyle karşılaşır. O içerde olmasına rağmen yazdığı yazılar yüzünden yargılanmaktadır. Yeni cezalar kapıdadır& Yurtdışına kaçmayı planlamıştır.
    Aslında yolculuğun sonunda, varılacak yerde tüm yolcuları bir sürpriz bekliyordur.

    Filmin künyesi:
    Yönetmen: Erden Kıral
    Senaryo: Erden Kıral
    Görüntü Yönetmeni: Zekeriya Kurtuluş
    Müzik: Taner Ayan , Arıkan Sarıkaya
    Yapımcı: Baran Seyhan
    Yapım: 2004 Türkiye / Bulgaristan
    Süre: 90 dk.
    Tür: Dram
    Dağıtım: Özen Film

    Oyuncular:
    Halil Ergün
    Yeşim Büber
    Serdar Orçin
    İştar Gökseven
    Kevrok Türker
    Edip Saner
    Önder Çakar
    İsrafil Köse
    Mehmet Esen
    Kaya Gürel
    Yeşim Yükselen

    Web Sitesi: http://www.yoldafilm.com
#09.04.2005 18:08 0 0 0
  • Tesekkurler
#09.04.2005 22:05 0 0 0
  • yolda nin linkini ariyorum
#30.04.2008 23:57 0 0 0
  • kimse yokmu
#30.04.2008 23:59 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • arkadasim film sunmuyoruz
#01.05.2008 08:31 0 0 0