Beyaz Peynirli Pazı Dolması Tarifi - Beyaz Peynirli Pazı Dolmasının Yapılışı - Dolma Tarifi

Malzemeler:

1 demet pazı
1 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı beyaz peynir rendesi (yumuşak)
1 tane kurusoğan
2 diş sarımsak
10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası

Hazırlanışı:

1.Pazı sapları koparılır, yıkanır ve üzerine sıcak su ilave edilir.
2.Bulgurun üzerine 1,5 su bardağı sıcak su eklenerek kapağı kapatılır, bulgur şişince beyaz peynir, ince doğranmış soğan, sarımsak, maydanoz, sıvıyağ, tuz ve baharatlar eklenerek yoğrulur.
3.İç pazılara sarılarak tepsiye dizilir.
4.Tereyağı eritilir, salça eklenir , 1 su bardağından biraz az su eklenerek pazıların üzerine gezdirilir.
5. Fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 477
favori
like
share
COCO Tarih: 16.04.2009 00:09
Teşekkürler.:3: