İskenderun Gazeteciler Cemiyeti

Son güncelleme: 10.04.2009 11:08
  • İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Tarihçesi

    120 yılık mazisi olan 2 katlı tarihi bina bir süre konak olarak kullanıldıktan sonra 1929 yılında Fransızlardan alınmıştır.
    Uzun bir süre çeşitli amaçlarla kullanıldıktan sonra 1977 yılında kamulaştırılmıştır. Hükümet konağı, veterinerlik ve konut olarak da kullanılmıştır.

    Daha sonra İlçe tarım müdürlüğü lojmanı olarak da kullanılan tarihi bina 2 yıl kadar önce milli emlaktan kiralanarak İskenderun Gazeteciler Cemiyetine kazandırılmıştır.

    120 yıllık tarihi bina aslına uygun bir şekilde restore edilerek 22 Haziran 2007 Cuma günü bölge halkının hizmetine sunulmuştur.

    İGC İskenderun Ziya Gökalp Caddesi No:56'daki 2 katlı yeni binasının ilk katında Sekreter, Genel Sekreter, Bilgi İşlem, Mali Sekreter, büyük bir salon son model teferruatlı ve özenle döşenmiş olup, 2 nci katta ise Başkan, 2 nci Başkanlar, Vip Salonu, toplantı ve gazete arşivleri ile 50 kişilik sinevizyonlu konferans salonu yer almaktadır.

    22 Haziran 2007 Cuma günü yaptığı görkemli bir törenle, siyaset ve işadamlarını bir araya getirmeyi sağlayarak Türkiye'nin en güzel Basın Merkezi hizmete kavuşturdu.

    Merkezi gezen yerli ve yabancı basın mensupları tarafından beğeni kazanan İGC'de kurum, kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, dernekler, siyasi partilerin basın toplantısı yaptıkları, gördükleri misafirperverlikten memnun olduğunu ifade etmekten kaçınmamaktadırlar.

    İGC 44 yıldır bu anı bekledi, sonunda tarihi binayı restore ederek Türkiye'nin en güzel Basın Merkezi haline getirildi
#10.04.2009 11:08 0 0 0