Malzemeler:4adet tavuk biftek
3 adet orta boy patlican
2 yemek kasigi un
1 cay bardagi siviyag
4 adet orta boy domates
2 yemek kasigi zeytinyagi
4 dis sarimsak
1 tatli karisi kuru feslegen,kekik
1 cay kasigi tuz,karabiber
Hazirlama süresi:30 dk
Pisme Süresi:20 dk
Hazirlanisi:
*Tavuk bifteklerini yagsiz tavada hafifce pisirip,firinda dayanikli bir kaba dizin.
*Patlicanlari alacali soyup bir parmak kalinliginda halkalar halinde dilimledikten sonra aci suyunun cikmasi icin tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
*Sonra suyunu süzün,sikin ve una bulayin.
*Bir tavada siviyagi kizartin ve unlu patlicanlari kizartarak tavuklarin üstüne dizin.
*Sos icin.
*Bir tavada domatesleri rendeleyip,zeytinyagiyla beraber suyunu cekinceye kadar pisirin.
*Sarimsaklari dograip,üzerine ekledikten sonra feslegen,kekik,zut ve karabiberi ekleyerek 2-3 dakika kaynatin.
*Bu sosu patlicanlarin üzerine yaydiktan sonra 175° ayarli firinda 15-20 dakika pisirin.Sicak sicak serviste bulunun.
**Püf noktasi**:Isterseniz en üste kasar peyniri rendeleyerek firina verin,böylece daha lezzetli olacaktir.