Vista Kullananlar İçin Windows 7 'ye Bedava Upgrade

Son güncelleme: 10.04.2009 11:46
  • Microsoft, 2009 yılının ikinci yarısında satın alınacak Windows Vista'lı bilgisayarları ücretsiz olarak Windows 7'ye yükseltecek bir kampanya üzerinde çalışıyor.

    TechARP tarafından yayınlanan bir rapora göre Microsoft, Windows 7'nin piyasaya çıkışında Windows Vista kullanıcılarına ücretsiz ürün yükseltmesi imkanı tanıyacak bir kampanya yapmayı düşünüyor.
    Tüketicilerin halihazırda piyasada olan Windows Vista'lı bilgisayarları satın almasını teşvik etmek için yapılması düşünülen kampanya, daha önce Windows XP'den Vista'ya geçiş sürecinde de yapılmıştı. 26 Ekim 2006 ile 15 Mart 2007 tarihleri arasında Windows XP yüklü bilgisayar satın alan tüketiciler ücretsiz olarak Windows Vista işletim sistemine sahip olmuştu.

    Windows 7'nin piyasaya çıkış tarihini 2010 olarak açıklayan Microsoft, bu tarihi yeni işletim sistemine olan yoğun ilgi nedeniyle erkene çekebilir. Bununla birlikte, firmanın 1 Temmuz 2009 ile 31Ocak 2010 tarihleri arasında anlaşmalı bilgisayar üreticileri tarafından satılan bilgisayarları ücretsiz olarak Windows 7'ye yükseltecek bir program üzerinde çalışıldığı ifade ediliyor.

    Şimdiye kadar Windows işletim sistemlerinin pazara sunuluşu konusunda yayınladığı raporların hepsi tutan TechARP isimli firmanın raporuna göre, Windows 7, 2010'dan önce, Noel tatili döneminde piyasaya sürülebileceği ifade ediliyor. Microsoft yetkilileri ise TechARP tarafından yayınlanan raporu reddediyor.

    Firmadan konu ile ilgili yapılan bir açıklamada "Microsoft iş ortaklarıyla yeni ürün tekliflerinin sunumu konusunda sık olarak fikir alışverişinde bulunmaktadır, ancak şu durumda yeni bir şey duyurmuyoruz" denildi.



    Kaynak: ntvmsnbc
#10.04.2009 11:46 0 0 0