Malzemeler;
*1 adet bütün bayat ekmek,
*2 adet yumurta ( çırpılmış)
*150-200 gr kadar eilmiş beyaz peynir,
*Bir avuç kadar çok ince doğranmış maydanoz,
*1 adet kabuğu soyulmuş ve tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domates,
*Arzunuza göre pulbiber ve karabiber.
*Ekmeklerin üstüne sürecek kadar tereyağı.
Hazırlanışı;
1.Ekmeği, çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin.
2.her bir dilimin üstüne ince bir tabaka tereyağı sürün.
3.Yumurta, peynir , maydanoz ve domatesi karıştırın.
4. Her bir ekmek diliminin üstüne bu karışımdan, ekmeğin yüzeyi kapanıncaya kadar yayın. Malzemeyi çok ince yaymayın. Biraz kalınca olsun.
5.Hazırladığınız bu ekmekleri, ızgara teli üstüne dizin ve fırınınızın ızgarasında yada varsa ızgara makinenizde üstleri benek benek kızarıncaya kadar pişirin. Soğumadan servis yapın. Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1505
favori
like
share
NaZ Tarih: 13.04.2009 21:33
Kahvaltiya gelen misafirler için ideal birsey

ellerinize saglik