Gevrek Poğaça

Son güncelleme: 10.04.2009 16:42
  • noimage

    Malzemeler;
    *1 paket tereyağı (250 gr)(oda ısısında)
    *1 çay bardağı zeytinyağı veya mısırözü yağı
    *1 çay bardağı ılık su
    *1 yumurta akı ( sarısını üstüne sürmek için ayırın)
    *1/2 çay bardağı sirke
    *1 paket kabartma tozu
    *1 tatlı kaşığı tuz,
    *Aldığı kadar un (Kulak memesi yumuşaklığında olacak)
    İçi için;
    *Beyaz peynir veya kaşar peyniri
    *Maydanoz
    Hazırlanışı;
    iç malzemesi hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırıp, yoğurun. Ben bu şekilde yarım saat kadar üstü örtülü şekilde dinlendirin. Daha sonra tezgaha un serperek merdane yardımı ile açın ve herhangi büyüklükte bir bardakla yuvarlaklar kesin. İçlerine peynirli harçlardan koyduktan sonra kimisini üst resimde görüldüğü gibi yarım ay şeklinde katlayarak, kimisini de aşağıdaki resimde görüldüğü gibi yuvarlayarak kapatın. Üstelrine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Bence ılık yiyin. Afiyet olsun.

    noimage
#10.04.2009 16:42 0 0 0