Malzemeler;
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı.
*1 su bardağı kahverengi şeker.
*3 çorba kaşığı toz şeker.
*4 çorba kaşığı kakao
*1 yumurta,
*1 + 3/4 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1/2 çay kaşığı tuz,
*1 su bardağı iri parçalara bölünmüş çikolata.
Hazırlanışı;
1.Önce tereyağı ve şekeri mikserde şeker eriyinceye kadar çırpın. ( Ben bu süreyi kısa tuttuğum için şekerler tam erimemişti ve yerken kıtır kıtır ağıza geliyordu:( )
2.Sonra diğer malzemeleride ekleyerek çırpın.
3. Oldukça yumuşak bir hamur oluyor, telaşlanıp un eklemeyin.( Dikkat;yumuşak oluyor derken yinede ele yapışmıyor)
4.fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve varsa dondorma kaşığı ile yoksa normal kaşıkla hamurdan parçalar alarak yağlı kağıda koyun.
5. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. İyice soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 301
favori
like
share
İCEMİNE Tarih: 11.04.2009 00:05
paylaşımınız için teşekkürler