Malzemeler;
*175 gr un,
*200 gr irmik,
*100 gr toz şeker
*100 gr tereyağı ( Oda sıcaklığında )
*2,5 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi( orjinal tarifte portakal kabuğu )
*2 yumurta
Hazırlanışı;
1.Un,irmik,şeker, yağ, yumurta ve limon kabuğunu bir çimdik tuzla mikserde karıştırın.
2.Hamuru 15 dakika buzdolabında bekletin.
3.Hamuru tezgah üzerine merdane yardımıyla 0,5 cm kalınlığında açın ve herhangi bir kalıpla kesin.( Orjinal tarifte kaşıkla tepsiye konulan bisküvilerin üstü hafifçe bastırılıp şekillendiriliyordu.)
4.Yağlı kağıt ile kapladığınız tepsiye aralıklarla dizdiğiniz bisküvilerin kenar kısımları kızarınca fırından çıkarın ve tel ızgara üzerinde soğutun.
NOT;Bisküvileri pişirirken muhakkak tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın yada muhakkak yağlayın. Çünkü tepsiye çok yapışıyorlar ve kırılmadan çıkmıyorlar.Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 314
favori
like
share
NaZ Tarih: 15.04.2009 15:59
güzel görünuyor

ellerine saglik abla
İCEMİNE Tarih: 11.04.2009 00:04
paylaşımınız için teşekkürler