Malzemeler;
*1 paket kakaolu Crem Ole,
*2 su bardağı süt,
*100 gr bitter kuvertür çikolata,
*100 gr krema,
*1 su bardağı vişne,
*1 su bardağı böğürtlen,
*1 su bardağı parça çikolata,
*Pandispanya katlarını ıslatmak için şerbet veya meyve suyu.
*Üstünü süslemek için çikolatadan boncuk pasta süsü ve şeker hamuru
Hazırlanışı;
1.Pandispanyayı buradaki gibi hazırladıktan sonra 24 cm'lik yuvarlak kalıba dökerek önceden 180 derecede ıstılmış fırında pişirip, soğutuyoruz.
2.Soğuyan pandispanyayı üç eşit kata bölüyoruz.
3.Katların her birini şerbet yada dilediğimiz bir meyve suyu ile ıslatıyoruz.
4.Çikolatayı benmari yöntemi ile erittikten sonra kremayı içine katarak iyice mikserde çırpıyoruz ve yarım saatliğine buzdolabına kaldırıyoruz.
5.Crem oleyi, soğuk 2 bardak sütle iyice çıptıktan sonra buzdolabındaki çikolatalı ganaj ile karıştırıp, tekrar çırpıyoruz.
6.Islatmış olduğumuz pandispanya katlarına hazırladığımız bu kremadan sürüp, üstüne, vişne, böğürtlen ve parça çikolatalar serpip, üç katı bu şekilde tamamlıyoruz.
7.Pastanın dış yüzeyini artan krema ile güzelce kapladıktan sonra çikolata boncuk süsleri her tarafını kaplayacak şekilde yapıştırıyoruz. Çikolata boncuk süs bulamazsanız, çikolata rendesi ile de bu süslemeyi yapabilirsiniz.
8.Sarı şeker hamurunundan elinizde yapacağınız yuvarlaklar ve çiçeklerle de pastayı istediğiniz gibi süslüyorsunuz. Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 377
favori
like
share
İCEMİNE Tarih: 11.04.2009 00:03
görünümü çok güzel, tadıda güzeldir
Piranha_TR Tarih: 10.04.2009 18:24
paylaşım için sağolasın