süt - dünya süt günü - festivaller - kampanyalar - dünya süt günü etkinlikleri

uluslararası sütçülük federasyonu' nun 1956 yılında aldığı bir karar gereğince, 21 mayıs günü, federasyon' a üye tüm ülkelerde "dünya süt günü" olarak kutlanıyor. bu çerçevede, 21 mayıs dünya süt günü' nün içinde bulunduğu 21-25 mayıs tarihlerini kapsayan hafta, tarım ve köyişleri bakanlığı tarafından "süt haftası" olarak ilan edildi. hafta dolayısıyla, tarım ve köyişleri bakanlığı' nca süt tüketimini artırma kampanyası da başlatıldı.




kampanya çerçevesinde 21-25 mayıs süt haftası nedeniyle ülke genelinde yapılacak faaliyetler ana başlıklar ile şöyle:

1- "üretimden tüketime süt" adlı kitapçık hazırlanarak 81 il müdürlüğümüz kanalıyla dağıtımı sağlanacaktır.

2- "süt kupası at yarışları" düzenlenecektir.

3- süt ile ilgili mesajların yer aldığı afiş hazırlanarak tüm yurtta il müdürlükleri kanalıyla asılması sağlanacaktır.

4- ankara' da 50 dolayında ışıklı billboardda süt ile ilgili mesajların yer alması sağlanacaktır.

5- "üretimden tüketime süt" adlı 10 dakikalık sinevizyonun okullarda gösterimi sağlanacaktır.



6- sütün önemini anlatan, tüketimi artırmaya yönelik olarak spot reklam filminin televizyonlarda gösterimi sağlanacaktır.

7- tüm televizyon kanallarında, okullarda süt haftası boyunca süt ile ilgili konulara ağırlık verilmesi için, televizyonlara ve milli eğitim bakanlığı' na yazı gönderilmiştir.

8- 81 il müdürlüğümüze süt haftası boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmesi amacıyla talimat gönderilmiştir.

9- süt haftasında süt dağıtım programları düzenlenecektir.

10- sütün öneminin cuma hutbesinde cemaate aktarılması amacıyla diyanet işleri başkanlığı' na yazı gönderilmiştir.

11- süt ile ilgili sloganların yer aldığı bez afişler hazırlanarak 81 il müdürlüğümüz kanalıyla tüm yurtta asılması sağlanmıştır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 5701
favori
like
share
bugulu-gözler Tarih: 01.06.2010 13:41
Sütü,Hep Sevelim;Hep Tüketelim.


Proteinler,vücudun yapı taşlarıdır.
Vücudun,
Büyümesini,gelişmesini sağlar.

Bitkisel proteinlerden
Süt ürünleri proteinler
Biyolojik yönden
Daha değerli olduğundan
Süt ve süt ürünlerini
Daha çok önemsemeli
Daha çok tüketmeliyiz.

Vücudun en koruyucu maddeleri olan,
Vitaminler ve enzimler;
Süt ve süt ürünlerinde
Daha yeterli,
Ve daha dengeli bulunduğundan;
Süt ve süt ürünlerine
Daha çok yer vermeli,
Daha çok tüketmeliyiz.

Bebek;
Anne karnında,
Gelişmek için
Demir ve kalsiyum tükettiğinden,
Anne adayları,
Sütte yeterli miktarda bulunan
Bu gerekli maddeleri almak için,
Bol miktarda süt içmelidirler.

Sütte bulunan
Kalsiyum ve fosforla,
Kemikler ve dişler gelişmekte,
Şekerle,
Beyin ve sinir sistemi
Daha iyi çalışmakta;

Sütün,
Bazı güçlü özelliklerinden ötürü
Bağırsak kanseri önlenmekte,
Yüksek tansiyon azalmakta,
Kolesterol düşmekte,
Kilo düzenlenmekte,
Yaralar,daha çabuk iyileşmektedir..

O nedenle;
Yaşamın her döneminde,
Süt ve süt ürünleri tüketimine
Gereken önemi vermeliyiz..

Böylece;
Çocukların,sağlıklı büyümeleri,
Gençlerin,sağlıklı gelişmeleri
Sağlanmış;
Yaşlıların kemik erimeleri
Önlenmiş olur..

Bu nedenle süt,
En şifalı,en temel besin maddemizdir.

Sütü,
Hep sevelim,
Hep tüketelim...