Hamsi Kuşu

Son güncelleme: 11.04.2009 16:33
  • Malzemeler

    Hamsi Kuşu Yapılışı hamsi kuşu nasıl yapılır hamsi kusu nasil yapilir hansi kuşu hamsikuşu hamsikuşu tarifi hamsikuşu nasıl yapılır hamsi kuşu nasıl yapılır hamsi kuşu yapılışı hamsikuşu hamsikuşu hamsikuşu tarifi hamsikuşu nasıl yapılır hamsi kuşu nasıl yapılır hamsi kuşu yapılışı hamsikuşu

    Hamsikuşu - Hamsikuşu Tarifi - Hamsikuşu nasıl yapılır- Hamsi Kuşu nasıl yapılır - Hamsi kuşu yapılışı
    1200 gr Hamsi
    2 Tatlı Kaşığı Tuz
    1/4 Demet Maydanoz
    2 Orta Boy Soğan
    2.5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
    1/2 Yemek Kaşığı Çamfıstığı
    1/2 Su Bardağı Pirinç
    1 Su Bardağı Su (sıcak)
    1/2 Yemek Kaşığı Kuşüzümü
    1/4 Tatlı Kaşığı Kara biber
    1/4 Tatlı Kaşığı Şeker
    1/3 Su Bardağı Mısır unu
    2 Adet Yumurta
    6 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği)


    Yemeğin Tarifi
    Balıkları temizle, kuyruklarını koparmadan kılçığını çıkar, yıka, 1 tatlı kaşığı tuz ekle karıştır, süzgeçte 15 dakika beklet.

    Maydanozu yıka, ayıkla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, zeytinyağı ve çamfıstığı ile birlikte tencereye koyup kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldür.

    Pirinci yıka, süz, soğana kat, 1-2 kez çevir. Suyu ve kalan tuzu koy, karıştır. Kuşüzümünü serp. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika pişir. Maydanozu kıy, kara biber ve şekerle birlikte pilava ekle, karıştır. Hamsilerden iki adedinin boş kısımlarını mısır ununa batır, kuyrukları aynı tarafa gelecek şekilde avucuna ser, ortasına 1 tatlı kaşığı kadar pilav koy, üçüncü hamsinin de dış kısmını unla, için üzerine kapat, kuyruk ve baş kısımlarını bükerek iyice yapıştır, kuşa benzer dolmalar yap.

    Yumurtayı çırp, dolmaları batırarak kızdırılmış derin yağda kızart.

    Not: Karadeniz yöresi yemeklerindendir. Şekli kuşa benzediği için bu adı almıştır. Hamsi Dolması da denebilir. Sebze salatası ile servis edilir.
#11.04.2009 16:33 0 0 0