Gürol Güngör, (d. 26 Ocak 1970 Ankara)
Tiyatro ve sinema sanatçısı.

1989 yılında AST’ın açmış olduğu tiyatro kurslarına katıldı. 1989-1991 yılları arasında Ankara’da birden fazla özel tiyatroda oyunculuk yaptı. 1991 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı ve burslu olarak eğitim gördü. 1995 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosuna sınavla katıldı. Halen Şehir Tiyatroları’nda görev yapmaktadır.


Rol aldığı bazı oyunlar

* Lüküs Hayat (1995-1998) Yönetmen: Haldun Dormen
* Atatürk ve Sanat (1995-1996) Yönetmen: Engin Uludağ
* Kuyruklu Yıldız Altında(1996-2000) Yönetmen:Savaş Dinçer
* Aydınlanma Ateşi (1998-1999) Yönetmen:Taner Barlas
* Barışa Şans Verin (1999-2000) Yönetmen:Can Doğan
* Romeo ve Juliet (2000-2001) Yönetmen:Başar Sabuncu
* Sabaha Az Kala (2000-2002) Yönetmen: Neşe Erçetin Atakan
* Schweyk(2002-2004) Yönetmen:Yücel Erten
* Richard (2003-2004) Yönetmen: Yücel Erten
* Othello (2002-2004) Yönetmen:Şükrü Türen
* Yaprak Dökümü(2004..) Yönetmen:Nedret Denizhan
* Çılgın Dünya(2006..) Yönetmen:Burteçin Zoga


Filmografisi

* Ruhsar (1997-1998) (Kanal D) Yönetmen :Samim Değer
* Böylemi Olacaktı (1997) (ATV) Yönetmen:Şahin Gök
* Yıkılmadım (1998) (STAR) Yönetmen:Ümit Efekan
* Aşkın Dağlarda Gezer (1999) (TGRT) Yönetmen:Veli Çelik
* Zehirli Çicek (2000) (Show TV) Yönetmen:Samim Değer
* Kurşun Asker (2002) (ATV) Yönetmen:İlker İnanoğlu-Cem Özel
* Sırlar Dünyası(2004) (Samanyolu TV) Yönetmen: Taner Tunçm
* Şubat Soğugu (2005-2006) (Samanyolu TV) Yönetmen:Avni Kütükoğlu
* Gönlümdeki Köşk Olmasa (2002) Yönetmen: Elisabeth Rygard
* (PARS) Kiraz Operasyonu (2006) Yönetmen: Osman Sınav

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 573
favori
like
share