Bulgaristanda Kolbastı

Son güncelleme: 12.04.2009 10:43
  • Kolbastı in Bulgaria

    Karadeniz'den yayılan "kolbastı" çılıgınlığı sınırlarımızı aşarak komşu ülkelere de ulaştı. Bulgaristan'da okuyan 4 Türk genci değişik ülkelerden gelen öğrencileri mest etti.

    Gurbette okuyan Türk öğrencilerin kolbastı şovu, salonda bulunan 15 farklı ülkenin öğrencilerini büyüledi.

    Tük Türkiye'de beğenile oynanıp, izlenen Kolbastı oyunu, sınırlarımızı aşarak, milli propaganda aracına dönüştü. Bulgaristan'daki "Ruse Angel Kunchev Üniversitesi"nde eğitim gören 4 Türk öğrencisi, "Yabancı Öğrenciler Festivali" çerçevesinde düzenlenen gecede sahnede sergiledikleri kolbastı oyunu ile alkış ve beğeni topladı.

    "GÖZE EN HOŞ GELEN OYUN KOLBASTI"

    15 farklı ülkeden gelen öğrenciler ve bu ülkelerin konsolosluklarının da bulunduğu salonda sahneye çıkan; İskender Karaman, Devlethan Cemiloğlu, Dursun Aygün ve Kadir Yurtsever isimli Türk öğrencilerin kolbastı performansı 30 yıldır düzenlenen festivalin "göze en hoş gelen" oyunu ilan edildi.



    Bulgaristan hoptek Bulgaristan kolbastı Bulgaristanda hoptek Bulgaristanda kolbastı, Devlethan Cemiloğlu kolbastı Dursun Aygün kolbastı İskender Karaman kolbastı Kadir Yurtsever kolbastı Ruse Angel Kunchev kolbastı Yabancı Öğrenciler Festivali kolbastı
#12.04.2009 10:43 0 0 0