Karslan

Son güncelleme: 13.04.2009 02:45
  • Karslan Hakkında - Karslan Resimleri - Karslan Video

    Karslan Nedir

    Aslanlar ve Kaplanlar doğal olarak birbirileri ile çiftleşmezler. Fakat çiftleşincede videoda gördünüz yaratık ortaya çıkıyor. İsmi yaratık değil tabii İnglizce olarak Liger. Aslan baba ile Kaplan annenin yavrusu anlamında [ Lion + Tiger = Liger ] İlk hece babadan ikinci hece anneden. Eğer Baba Kaplan olsa idi [ Tiger + Liger = Tigon ] olacaktı.



    Tamam ingilizce adı bu. Peki ya Türkçesi: [ Aslan + Kaplan = Aslan ] olmadı. "Asplan" desek hem söylenişi zor hem de Bilgisayar terimine benzedi ( ASP, Lan ) İlk hecelerini dikkate aldığımızda terside olmuyor. Ama bu şekilde olabilir. [ Kaplan + Aslan = Karslan ] Hem söylenişi kolay hemde hayvana da yakıştı. Beğenmeyenler için diğer seçeneklerimiz "Aslanka" , "Saplan"

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    Bakmayın öyle çok büyük olduğuna henüz daha yavru sayılır. Henüz üç yaşında ve 410 kg ağırlığında.Ayağa kalktığında 3 metre civarında. Bakıcıları ergin hale geldiğinde 800 kg ve 4 m boyunda olacağını tahmin ediyorlar.

#13.04.2009 01:42 0 0 0
  • Liger, Türkçe Asplan veya Aslanka olarak da bilinir, erkek aslanla dişi kaplanın çiftleşmesinden ortaya çıkan yavruya verilen isim. Bu isim ingilizcedeki aslan (lion) ve kaplan (tiger) kelimeleri birleştirilerek türetilmiştir.

    Bu melez canlı kedigiller familyasının en dev üyelerinden biri olarak kabul edilir. Ortalama bir erkek aslan 250, bir erkek kaplan 300 kilogram olarak yaşamlarını sürdürürken, aslan baba ile kaplan anneden doğan bu melez canlının ölene kadar büyüyüp serpilebilme yetenekleri vardır. Sibirya kaplanının iki katı büyüklüğüne erişebilirler.

    Genellikle hayvanlar dünyasındaki melez canlıların kısır olmasına karşılık, ligerler az rastlansa da üretkendirler. Ligerlerin dişileri bazen doğurgan olabilirken erkekler kısırdır. Hem kaplan gibi çizgileri hem de aslanlardan aldıkları noktaları vardır. Ayakta durduklarında 4 metre kadar olabilirler.

    Ligerler insanların laboratuvarlarda özellikle ürettikleri bir canlı olmamasına rağmen hayata gelmelerinde insan payı da yok değildir.

    Ligerler kaza eseri oluşan durumlar sonucu ortaya çıkmışlardır. Normal şartlar altında aslanların ana vatanının Afrika, kaplanlarınkinin ise Asya olduğunu düşünüldüğünde ligerlerın hayata gelmeleri imkânsız gibi görünür. Fakat 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana hayvanların doğal bulundukları yerlerden ayırılıp hayvanat bahçeleri ya da sirk gibi merkezlerde bir arada tutulmalarının sonucunda ligerler dünyaya gel
#13.04.2009 01:55 0 0 0
  • Maşallah ya ne kadar büyük emeğine sağlık usta :D
#13.04.2009 02:45 0 0 0
  • Karslan Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 13.04.2009 02:45