Hafif ve Sütlü Tatli Tarifi



MALZEMELER:

* 3 Su bardağı süt
* 1 Yumurta
* 2 Yemek kaşığı nişasta
* 2 Yemek kaşığı pirinç unu
* 1 Paket vanilyalı krem peynir
* 1 Yemek kaşığı bal
* 1 Yemek kaşığı pekmez
* 1 Su bardağı toz şeker
* 1 Paket büyük boy etibör bisküvi veya kedi dili
* 1 Paket vanilya

YAPILIŞI:

1.Süt, yumurta, nişasta, ve pirinç ununu çırpma teli yardimi ile karıştırarak orta büyüklükte olan bir tencereye konulur.

2. Koyulaşıncaya kadar pişirilir. Daha sonra, 1 su bardağı şekeri, vanilyayi, ve krem peyniri koyduktan sonra mikserle beş dakika kadar çırpılır.

3. Islatılmış tepsinin ortasına muhallabinin yarısı dökup, yayiyoruz.

4. Bisküvileri 2 sıra diziyoruz.

5. Ikinci sırayı dizerken bisküvileri kremaya (muhallebiye) biraz batirip cikariyoruz. Cunku iki sira ust uste dizilen biskuviler kuru olunca kayiyorlar. Bunu yaparak boylece kaymalarını önlemiş oluruz.

6. Kalan muhallebiyide güzel bir şekilde yaydıktan sonra yarım saat kadar sogumasini bekleriz.

7. Suslemsine gelince. Ben muhallebinin tamamini hindistan ceviz ile kapliyorum. Daha sonra, tatlinin yarisini dilinlenmiş muz, diğer yarısını sade bırakarak susluyorum. Muz koydugum kısma kaşık yardımı ile bal gezdiriyorum, sade kısmına da pekmez gezdiriyorum. 1 veya 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra, servis icin hazirlıyoruz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1972
favori
like
share