Malzemeler
Mutfak
Zorluk ***
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Çorba kaşığı ayçiçek yağ
(ızgara telini yağlamak için)
4 Adet orta boy lüfer
(temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
30 gr un (4 çorba kaşığı)
Yarım çay kaşığı tuz
Beyazbiber
2 Adet limonun suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı
Önce ızgarayı yakın.
Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın.
Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa, balıkların her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın.
Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın.
Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın.
Limon suyundan 2 çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin.
Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin.
1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın.
Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin.
Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün.
Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları altüst ederek diğer yanlarını da 5 dakika pişirin.
Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın.
Kalan limon suyu ve zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin.
Izgara lüferleri, zeytinyağı limon sosu ile birlikte, sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 660
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 10:58
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 17:34
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 05:10
[MARQUEE]ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun[/MARQUEE]
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 21:15
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 14:04
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 10:53
Ellerin dert görmesin mardinli teşekkürler
keto_41 Tarih: 23.04.2005 03:16
Ellerine saglik
Kemal50 Tarih: 21.04.2005 12:19
Ellerine saglik
dostbildiklerim Tarih: 11.04.2005 23:31
Ellerine Saglik