Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
400 gr levrek fileto
2 Adet domates
2 Adet küçük sivribiber
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı beyaz şarap
16 Adet haşlanmış mantar
2 Çorba kaşığı krema
1 Demet maydanoz
4 Adet haşlanmış patates
Yarım limon
Tuz
1 Adet yağlı kağıt
Sos malzemesi için :
2 Adet kabak
2 Adet havuç
2 Adet soğan
2 Tatlı kaşığı un
2 tatlı kaşığı salça
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Çay bardağı su
2 Çay kaşığı tane karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Levrek filetoyu parçalara ayırın.
Sos malzemesi için ; tencerede sıvıyağı kızdırıp kuşbaşı doğranmış kabak, havuç, soğan, salça ve karabiberi soteleyin.
Un ve tuz ilave edip kavurun.
2 çay bardağı su ekleyip kaynatın.
Ocaktan alıp süzgeçten geçirin.
Ufak doğanmış domates, mantar, sivribiber, beyaz şarap, krema ve hazırladığınız sosu levrekle birlikte yağlı kağıda sarın.
Fırın tepsisine yerleştirip 10 dakika pişirin.
Yağlı kağıdı açıp içine patatesleri yerleştirin ve tekrar sarın.
Fırında 2-3 dakika kızartın.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 736
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 10:57
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 17:32
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 05:22
ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 21:07
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 14:08
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 10:41
[COLOR=coral]Ellerine sağlık teşekkürler [
keto_41 Tarih: 23.04.2005 03:44
Ellerine saglik
Kemal50 Tarih: 21.04.2005 12:26
Ellerine saglik
dostbildiklerim Tarih: 11.04.2005 23:29