Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
6 Adet orta boy kalamar
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Su bardağı un
Tuz

Sosu için :
1 Kutu doğranmış domates konservesi
Yarım havuç
2 Adet arpacık soğan
1 Diş sarmısak
Yarım kereviz (havucun büyüklüğü kadar olmalı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen

Hazırlanışı
Kalamarları yıkayıp, kuruladıktan sonra yarım parmak kalığında halka şeklinde doğrayalım.
Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip, hepsini yoğururcasına karıştıralım (bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için ).
Ayrı bir kapta unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştırın.
Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartın.
Sosu için : Havucu tavla zarı gibi doğrayın ve kerevizi de aynı irilikte doğrayın.
Sarmısağı ve soğanı küçük doğrayın.
Tavaya sıvı yağı aktarın.
Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek kavurun.
Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dej 4-5 dakika kaynatalım.
Sosu ve kalamarları servis tabağına alıp servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1205
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 11:05
:70aylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 17:32
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 05:21
ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 21:10
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 14:05
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 10:44
[COLOR=coral]Ellerine sağlık teşekkürler
keto_41 Tarih: 23.04.2005 03:33
Ellerine saglik
Kemal50 Tarih: 21.04.2005 12:37
Ellerine saglik
dostbildiklerim Tarih: 11.04.2005 23:20
Ellerine saglik