Malzemeler
Mutfak
Zorluk ***
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
10 Dilim 125 er gramlık kalkan balığı
Taze çekilmiş karabiber
1 Adet limonun suyu
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yeteri kadar tuz ve un

Hazırlanışı
Kalkan dilimlerini yıkayıp, tuzlayın ve biberleyin.
Hafif derince bir kaba yerleştirin.
Üzerilerine limon suyunu gezdirip, 2 saat serin bir yerde dinlendirin.
Kalkan dilimlerinin suyunu süzdürerek marine ettiğiniz kaptan alıp, her iki taraflarını una bulayın.
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.
Kalkan dilimlerinin fazla ununu silkeleyerek tavaya yerleştirip, her iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık üçer dakika kızartın.
Kalkan dilimlerini süzdürerek tavadan alıp, üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa aktarın.
Fazla yağı süzüldükten sonra servis tabaklarına aktarıp, sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 806
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:11
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
COCO Tarih: 07.03.2008 00:10
[QUOTE=MaRaBoGLu61;262814]ellerine saglik arkadasim malzemesi olsa sanirim bunu yapabilirim balik uzmanlik alanima girer

Bilirim bilirim marab.
liamsi Tarih: 19.03.2006 10:42
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 17:46
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 04:41
ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun
SU-PERISI Tarih: 27.12.2005 13:47
ellerine sağlık arkadaşım paylaşım için teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 21:20
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 14:01
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 11:36
Ellerin dert görmesin teşekkürler