Malzemeler
Mutfak
Zorluk ***
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
20 Adet karides
100 gr minik soğan
2 Diş sarımsak
20 gr zencefil kökü
400 gr kırmızı dolmalık biber
250 gr kabak
9 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Tatlı kaşığı köri
Yarım Tatlı kaşığı nişasta
200 ml. sebze suyu
1 Demet fesleğen
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Soğanları ikişer parçaya kesin ve şerit şerit doğrayın.
Zencefil ve sarımsağı soyup, kıyın.
Dolmalık biberleri dörde bölüp, çekirdeklerini ayıklayın.
Zarlarını soyun ve 1 santim genişliğinde şeritlere kesin.
Kabakları uzunlamasına dörder parçaya ayırın ve çekirdekli kısımlarını kesip, çıkartın.
Kabakları 1 santim büyüklüğünde verev parçalara doğrayın.
Karideslerin başlarını koparıp, kabuklarını soyup, sırt kısımlarını kesip, içlerini temizleyin.
Hazırladığınız sebzeleri ve karidesleri toplam 8 yemek kaşığı sıvıyağda ve harlı ateşte porsiyon porsiyon kızartın.
Kızartırken sık sık karıştırın.
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp, bir kaseye alın.
Her porsiyondan sonra tavanın içini kağıt havlu ile silin.
Nişastayı 2 yemek suda eritin.
Köriyi kalan yağda kısa bir süre kavurun ve sebze suyunu katın.
2 Dakika kaynatın ve nişastayı ilave edin.
Sebzeleri ve karidesleri ilave edip, 2-3 dakika pişirin.
Fesleğeni ufalayıp, servis yapmadan önce karideslere katın.
Fıstıklı pilav ile birlikte servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 687
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 11:26
:70aylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
SU-PERISI Tarih: 05.03.2006 17:15
güzel tarifleriniz için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:56
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 05:26
ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 21:03
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 14:11
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 10:26
[COLOR=coral]Ellerine sağlık teşekkürler mardinli kardeşim
keto_41 Tarih: 23.04.2005 04:18
Ellerine Saglik
dostbildiklerim Tarih: 11.04.2005 23:03
Ellerine Saglik