Acılı Buğday Çorbası

Son güncelleme: 14.04.2009 21:42
  • Acılı Buğday Çorbası Tarifi

    noimage

    Acılı lezzetlerden ve tahıl ürünlerinden hoşlananlar için acılı buğday çorbası. Baharatlarla aroması artırılmış, soğuk algınlıklarına karşı doğal koruyucu nitelikte.

    Acılı Buğday Çorbası
    Buğday Çorbası
    Malzemeler,

    1 su bardağı buğday
    1,5 Yemek kaşığı salça
    1 Adet orta boy kuru soğan
    1 Adet acı sivri biber
    1 Çay bardağı kuru nane
    1/2 Tatlı kaşığı pul biber
    Karabiber
    Kuru nane
    6 Su bardağı su

    Hazırlanışı,

    Buğdayı bir gece önceden suda bekletin.
    Soğanı küp küp doğrayıp salça ve sıvı yağ ile birlikte kavurun.
    Üzerine 6 Su bardağı su ilave edip 15 dakika kadar kaynamaya bırakın.
    Sivri biberi ince ince kıyın ve tencereye ilave edin.
    Bir gece önceden beklettiğiniz buğdayları süzün ve tencereye ekleyin.
    Tüm baharatları da ekleyip 10 dakika kadar daha pişirin.
    Piştikten sonra çorbayı blendırdan geçirip çorba kaselerine alın.
    Üzerini kuru nane ile süsleyip servis edin.
    Afiyet Olsun
#14.04.2009 21:42 0 0 0