Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 2
Yöntem
Yarım kg hamsi
4-5 Adet taze soğan
1-2 Adet havuç
2 Adet yumurta
3-4 Dal maydanoz
3-4 Dal dereotu
2-3 Çorba kaşığı un
Kızartmak için yeterince sıvıyağ
Tuz, karabiber
Arzuya göre limon

Hazırlanışı
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkarıp bol suda yıkayıp süzün.
Havuçları kazıyıp yıkayın ve bir kaba rendeleyin.
Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
Yumurtaları kırın, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın.
Balıkları una bulayıp yağı kızdırın.
Yağı kızdırdığınız teflon tavaya balıkların baş kısımları tavanın ortasına galecek şekilde aralıksız ve yuvarlak biçimde döşeyin.
Hazırladığınız harcı balıkların üzrine döküp, kaşık yardımı ile her tarafına yayın.
Balıkların alt yüzleri kızarınca bir kapak yardımı ile şeklini bozmadan çevirerek diğer yüzlerini de kızartın.
Bu arada yağı az gelirse kenarından yeterince ilave edin.
Kızartma işlemi bitince bozmadan büyükçe bir servis tabağına alın.
Arzuya göre limon sıkarak sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 920
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 11:07
:70aylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
liamsi Tarih: 19.03.2006 11:06
:70aylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
SU-PERISI Tarih: 05.03.2006 17:09
paylaşımların için teşekkürler emeğinize sağlık
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:57
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 05:24
ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 21:05
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 14:09
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 10:35
[COLOR=coral]Ellerine sağlık teşekkürler
keto_41 Tarih: 23.04.2005 03:48
Ellerine saglik