Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
500 gr un
300 gr margarin
1 Su bardağı pudraşekeri
1.5 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Adet yumurta
1 Paket vanilya
Kreması için :
1 Su bardağı süt
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
4-5 Çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı vanilya
Üzerine :
Hindistancevizi ve antep fıstığı

Hazırlanışı
Öncelikle margarin ve pudraşekerini iyice yoğurun.
Diğer malzemeleri de ekleyip, yoğurmaya devam edin.
Hamurun üzerini nemli bezle örtüp, 10 dakika dinlendirin.
Daha sonra merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
1 çay bardağı yada kalıp ile yuvarlaklar kesin.
Bunların yarısının da ortasını yüksük yada küçük yuvarlakla çıkarın.
Yağlanmış tepsiye dizip, orta ısılı fırında beyaz kalacak biçimde pişirin.
Bu arada kremayı hazırlayın.
Bunun için süt, yumurta, un ve şekeri çırpıp ocağa alın.
Muhallebi kıvamını alana dek pişirin.
Ilınınca yağ ve vanilyayı ilave edip çırpın.
Fırından aldığınız kurabiyelerin dekilsiz olanlarına krema sürün.
Delikli kurabiyeleri üzerine kapatın.
Ortasına antep fıstığı koyup, yanlarını hindistancevizine bulayın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 702
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 22.05.2006 17:17
Ellerine Saglik
pattossa Tarih: 27.04.2006 17:52
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 20:53
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 20.02.2006 23:00
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
tolgahan Tarih: 09.02.2006 21:12
eline sağlık arkadaşım
refik Tarih: 09.01.2006 14:26
tarif için teşekkürler ellerine sağlık
masarac Tarih: 27.12.2005 23:53
Harika tarifleriniz için teşekkür ederim.Ellerinize emeklerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 13:00
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 13.12.2005 19:48
tarif için teşekkürler