Cevizli kalbura bastı tarifi - farklı kalburabastı - kalburabasti tatlisi tarifi



Malzemeler
• 1 su bardağı toz şeker,
• 3/4 su bardağı un,
• 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz,
• 1/3 su bardağı maden suyu,
• 2 tatlı kaşığı limon suyu,
• 1,5 su bardağı su.

Tarif
Şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10 dk.kaynattıktan sonra limon suyunu da ekleyip soğumaya bırakın. Unu geniş bir kaba koyup ortasını açın. İçine maden suyunu ve yağı ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelinceye dek hamuru yoğurun. 12 parçaya bölüp bezeler yapın.Her bezeyi kalbur ya da rende üzerine koyup üzerine parmaklarınızla bastırıp iz çıkmasını sağlayın.Ortalarına bir çay kaşığı iç koyup rulo yapın. Tepsiyi bir çorba kaşığı yağ ile yağlayıp tatlıları dizin.200 derecede ısıtılan fırında 35 dk.kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerilerine soğutulmuş şerbet dökün.Şurubu çektikten sonra servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4009
favori
like
share
CANÖZÜM Tarih: 04.05.2009 13:56
[COLOR="SeaGreen"]canım ben yaptım tatlıyı ama hiç güzel olmadı :79: hamur gibi oldu
hamurana irmik girse daha güzel olmazmı
boş vaktim olursa irmiklisinide deniyecembakalım o nasıl olcak :20:
uCuRuM ciCegi Tarih: 04.05.2009 13:19
olsa ne yenirdi bu ama tesekkurler
Şayeste Tarih: 04.05.2009 08:36
Yarım bardak yağ yeterli canözüm..

superisi evet bu yumurtasız bir tarif
CANÖZÜM Tarih: 16.04.2009 01:16
Eline sağlık tarifi yazdım hemen yarın yapacam da
yağın miktarını yazmamışsın artık tahmini bişeyler yapcam
SU-PERISI Tarih: 15.04.2009 18:39
Eline saglık Şayeste kalbura bastı tatlısı yumurtasızmı oluyor.:20:
Nehir Tarih: 15.04.2009 16:19
annem bunu güzel yapardı:5:
eline sağlık gerçeğide olsa ne iyi olur:72:
Piranha_TR Tarih: 15.04.2009 14:44
öyle oldu biraz
Şayeste Tarih: 15.04.2009 14:40
Sağol Ayışığım :3:

Ne oldu Tribal bu da açım tripleri mi
Piranha_TR Tarih: 15.04.2009 14:38
:92: