Köpek Kavgaları

Son güncelleme: 27.04.2010 23:13
  • en büyük köpek kavgası - köpek kavgaları - zaar köpek - kars köpeği kavgası - bulldog kavgası - zaar köpekler - kars susuz köpek kavgalari - köpek dövüşleri - zaar köpek dövüşleri
    Tarih boyunca köpekler insanın en büyük yardımcısı olmuşlardır. Buna karşılık olaraksa insanlar köpekleri dövüşlere sokarak, hasımla kumar oynayarak veya seyircilere kumar oynatarak para kazanmak için bir araç olarak kullanmaktan çekinmemişlerdir.

    Köpek dövüştüren, köpek dövüşlerinde bahis oynayan insanlar toplum için tehlikeli, psikolojik sorunları olan suçlu ve zararlı insanlardır.

    Köpek Dövüşüyle İlgili Gerçekler
    Köpeklerin dövüştürülmesi hususunda insanlar çok yanlış bilgilere sahiptir. Bu yanlış bilgiler hem köpekleri dövüştürmekten hoşlanan hem de bunu hoş karşılamayan insanlardan kaynaklanmaktadır. Richard Stratton gibi köpek kavgalarını benimseyen yazarlar, insanların yasal olmayan bu yer altı aktivitelerinin ahlaki değerlere hiçbir zararının olmadığını savunmaktadırlar.Diğer bir taraftan, Amstaff'larla ilgili, onlara zarar verebilmek için, çarpık bilgi vermekten zevk alan ve bilgisizliklerinden dolayı, bu çarpık bilgilere inanıp bunları yayan kimi grupların da, hayvanların ve kullanıldıkları aktivitelerin yanlış bir şekilde yayılmasında büyük rolü vardır.

    Köpek Dövüşlerinin Kısaca Tarihi
    Köpeklerine birer hayat arkadaşı gözüyle bakanlar, köpeklerin gittikçe artan bir şekilde bir kumar aracı olmalarını ve insanların sahip olduklari konumlarını yükseltip, daha fazla kazanmaları için birer piyon olarak kullanılmasına inanmakta güçlük çekerler.

    Bulldog'lar yıllarca kumar aleti olarak kullanılmış, boğalara, ayılara, porsuklara ve kendi cinslerine karşı dövüştürülmüştür. O dönem bu tür kanlı sporlar, eski Ingiltere, Italya ve Avrupa ülkeleri boyunca günlük yaşamının birer parçası halindeydi. Boğa ve köpek dövüşleri ve diğer kanlı sporlar sadece işçi sınıfı için değil saray çevresi için de ciddiye alınan bir eğlence biçimi olmuştu. Dövüş öncesinde boğa yere çakılı bir kazığa boynuzları ya da boynundan bağlanarak köpekler salınıyordu. Boğalar kasaplarca kesilmeden önce saatlerce bu şekilde işkenceye maruz kalıyordu. Köpeğin boğa ile yüz yüze karşılaşması ve onu hassas burnundan yakalayarak hareketsiz bırakması gerekiyordu. Bir kaç köpek tarafından saldırıya uğrayan boğa bazen korku ile yere yatıyor; fakat altına ateş tutularak ayağa kalkmaya zorlanıyordu. 1820'de Burry St.Edmonds'da bir boğanın toynakları kesilerek kanlı bacakları üzerinde kendini savunmaya zorlandığı bilinmektedir.

    Bulldog sahipleri için bu dövüşler ciddi bir rekabet havasında geçmekteydi. Boğada sanşlarını denemek içi para yatırmaları gerekiyordu ve boğayı hareketsiz bırakan köpek ödül kazanıyordu. Boğalar köpekleri 3-4 metre havaya fırlatıyor ve pek çok kere boğanın boynuzlarına kendilerinin de hedef olduğu oluyordu. iç organları dışarı sarkmaya baslamıs köpekler hala dövüşmeye zorlanıyor; çoğu boğanın toynakları altında eziliyordu.

    Bu aktivitelerin 1800'lerde kanun dışı olarak yargılanması modern bir gelişmedir.Bu tür kanlı sporlar yasaklandıktan sonra boğa, ayı hatta aslanlarla yapılan dövüşler tarihe karışmıştır. Köpek dövüşleri ise gizlice yapıldığından uzun süre hasır altında devam etmiştir.Karşılaşmaların amacı kazanmanın gururundan çok para kazanmaktı. Doğal olarak bu insanlar köpeklerinin sağlıgını düşünmekten çok uzaktılar.

    Bir zamanlar ayı ve boğa gibi kütlece büyük olan hayvanların güreşleri mükemmel bir eğlence gibi değerlendirilirken , günümüzde köpeklerin kendi aralarında yada daha büyük hayvanlarla dövüşmeleri şiddetle kınanmaktadır. Bizlerin, vatandaslar olarak yapabileceğimiz en iyi şey kendimizi ve diğer insanları, böyle kan sporlarının iç yüzünü görme hususunda eğitmeli ve masum birer kurban haline gelen Pit Bull'ların hak ettikleri değere kavuşmaları konusunda her türlü çabayı sarfetmeliyiz.

    Günümüzde Köpek Dövüşü
    Köpek dövüşlerine karşı birbirinden tamamıyla farkli iki yaklaşım oldugunu söylemek mümkündür.Köpek dövüşlerini seyretmekten hoşlanan insanlara göre bu aktivite; gayet doğal ve eğlenceli bir spordur. Elbette bu görüşü kanıtlamak , köpek dövüşlerinin gizlice sürdürülmesinden ve çoğu insanın köpek dövüştürücüsü olduğunu açıkça söylemek istememesinden dolayı oldukça zordur.

    Olaya hukuki çerçeveden bakınca, tamamıyla farklı bir fotoğraf görmekteyiz. Köpek dövüştüren ve bu köpekleri dövüştürmek amacı edinen insanlarin çoğu ruh sağlığı bozuk, kompleksli, normal olmayan insanlardır.

    Köpek Dövüşlerinin Köpekler ve İzleyiciler Üzerindeki Etkileri
    Bütün vücutlarının kırıklarla dolmasını, ısırılan burunları ve yaralanmis gözleri düşünmek ise daha da kötüdür. Köpek rakibine ne derece zarar verirse, izleyicilerin keyifleri ve tezahüratları da o derece artmaktadır. Köpekler ne kadar da dövüşmekten zevk alır gibi görünse de, aslında durum göründüğü gibi değildir.

    Dövüşten sonra bir çoğu şoka uğrayıp ölmekte, ağır yaralanmakta ya da enfeksiyon kapmaktadır. Bu yüzden onlara "mutlu savasçılar" demek doğru değildir. Çoğu köpek de kafalarına aldığı darbelerden ve genizel problemlerden dolayı nefes alamamakta ve boğularak ölmektedirler. Bazıları da sahipleri tarafından, daha az kan kaybedip daha uzun süre dövüşebilir inancıyla susuz bırakılmakta ve bunun sonucunda susuzluktan ölmektedirler. Bir köpeğin dövüş sırasında üç ya da dört darbenin hemen ardından ölmesi olağan bir durumdur, çünkü üzerlerindeki stres, yaralanmalara maruz kalmadan bile onları öldürebilmektedir.
#16.04.2009 04:37 0 0 0
  • Köpekler Çıkar Ringe. Ringe Umursamazcasına Kapıştırılır. Kaybeden Köpeğin Sonu Yap Çöp Kutusudur Yada Boşluk Bir Arazidir.

    Sadece Köpek Dövüşleride Değil Üstelik Horoz Dövüşlerinede Rağbet Çok Memleketimizde. Hayvan Sevenler Birliğinin Başlıca Sorunudur Bu. Yapılan İş En Büyük İnsanlık Ayıbıdır.
    Tabi Bunların Yapılmasında ve Göz Yumulmasına Rol Oynayan Göz Yumanlara Nekadar İnsan Denirse..
#16.04.2009 16:37 0 0 0
  • Şiddet Yok Panter Emele haber veririm baq:D
#27.04.2010 23:13 0 0 0