Laser İle Malzeme İşlemleri - Ahmet Karaaslan

Son güncelleme: 16.04.2009 21:45
  • Ahmet Karaaslan - Laser ile Malzeme İşlemleri - Kitap Tanıtım - Ahmet Karaaslan Kitapları

    noimage


    Kitap Adı: Laser ile Malzeme İşlemleri
    Yazar: Ahmet Karaaslan
    Yayın Evi: Literatür Yayıncılık
    9789750404894
    Dili: Türkçe
    Yayın Tarihi: 09/04/2009
    Sayfa: 219 Sayfa 16,5 x 23,5 cm

    Kitap İçerik

    Laser ışını ile malzeme işleme tekniği, son yıllarda pek çok sanayi dalında öne çıkmıştır. İş parçalarının laser ışını ile işlenmesinde kullanılan otomasyon sistemi ve buna bağlı olarak elde edilen ürünün fiyatı, kalitesi ve üretim hızı gibi faktörler, endüstride laser kullanımının tercih edilmesindeki önemli nedenler arasındadır.

    Haberleşme, bilgisayar tekniği, ölçme tekniği, savunma sanayi, halografi, spektroskopi, tıp ve diş hekimliği gibi pek çok alanda farklı işlem kollarında yer alan laser ışını, son yıllarda geliştirilen yeni tipleri ile mikro-işlemlerde de etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Bunun yanında gaz ve katı hal laserleri özellikle uçak, gemi ve otomobil gibi endüstrilerde malzeme işlemleri için daha fazla tercih edilir bir yöntem olarak görülmektedir.

    Bu kitap, bir yandan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ile Makine Mühendisliği öğrencileri için ve diğer yandan bu ve farklı alanlardaki endüstri kollarında laser teknolojisini kullanacak değişik disiplinlerdeki mühendislere bir başvuru kaynağı şeklinde hazırlanmaya çalışılmıştır. Kitapta laserin fiziği, laser ışınının oluşumu ve laser türleri tanıtılmış, ilerleyen bölümlerde ise kaynak, kesme, delme, yüzey işlemleri gibi yöntemlerin laser ışını ile gerçekleştirilmesine yönelik örnekler sunulmuştur.

    Laser ile malzeme işleme konusunda sunulan örnekler, bir yandan bilimsel ve diğer yandan endüstriyel olarak geniş bir sahada tutulmuş ve bu amaçla, hem farklı laser parametreleri ve hem de çok sayıda malzeme örneği ele alınarak, bütün oluşumlar tartışılmıştır.
#16.04.2009 21:45 0 0 0