Çay eksperliği programının amacı, çay bitkisinin yetiştirilmesi, çay yapraklarının işlenerek içilecek çay haline gelmesi, ürünün pazarlanması, işlerinde çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir. Çay eksperlerinin başlıca alanı Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Çaykur’a bağlı kuruluşlar ve özel sektördür.

Programın Amacı:
Çay eksperliği programının amacı, çay bitkisinin yetiştirilmesi, çay yapraklarının işlenerek içilecek çay haline gelmesi, ürünün pazarlanması işlerinde çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:
Çay eksperliği programında genel matematik ve genel kimya, iklim bilgisi, bitki beslenmeleri ve gübrelenmesi, zirai mücadele, zirai yayım vehaberleşme ve haberleşme, çay yapımı gibi dersler okutulmaktadır.

Gereken Nitelikler:
Çay eksperliği programında okumak isteyen bir kimsenin biyolojiye ve ekonomiye ilgi duyması, bitki yetiştirmekten ve açık havada çalışmaktan hoşlanması beklenir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler:
Çay eksperliği programını bitirenlere "Çay Eksperi" ünvanı verilir. Çay eksperi, çay ekim alanlarını belirler, kaliteli çay bitkisinin yetiştirilmesinde gözetilecek hususlar konusunda üreticileri aydınlatır, kaliteli çay yapraklarının alımı, çayın üretimi ve pazarlanması ile ilgili işlemleri yürütür.

Çalışma Alanları:
Çay eksperlerinin başlıca çalışma alanı, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çaykura bağlı kuruluşlardır.



Çay Eksperliği Bölümü Olan Üniversiteler ve İlgili Fakülteleri

KARADENİZ TEKNİK - RİZE MESLEK YÜKSEKOKULU

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 552
favori
like
share