Turkcell'den internet tarifelerinde indirim

Son güncelleme: 17.04.2009 10:38
Han Han foto
  • Turkcell, mobil internet kullanım fiyatlarında yeni düzenlemeye gitti. Faturalı ve faturasız hatlar için ayrı ayrı yapılan indirimler yüzde 73'lere kadar varıyor...

    Turkcell, mobil internet kullanım fiyatlarında yeni düzenlemeye gitti.

    21 Nisan 2009 itibariyle, ÖİV indirimi sonrası 7,30 lira olan 1 megabayt standart mobil internet tarifesi, yüzde 73 indirimle 1,99'ye çekildi. 100 megabaytlık aylık paket fiyatı ise, ÖİV indirimi ile 9,38 TL oldu.

    Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, konuya ilişkin basın toplantısında yaptığı konuşmada, Turkcell olarak ÖİV'nin yüzde 25'ten yüzde 5'e çekilmesini uzun süredir beklediklerini ve bu indirimin mobil internet kullanımına önemli katkı yapacağına inandıklarını bildirdi.

    Develioğlu, şunları kaydetti: ''ÖİV'de yapılan indirimle yetinmeyerek, müşterilerimize standart tarife kullanımlarında yüzde 73'e varan ek indirim sunuyoruz. Yurt içi standart mobil internet tarifesinde ise, faturalı hatlar için 1 megabayt kullanımı 7,30 liradan, tüm vergiler dahil 1,99 liraya düşürürken, faturasız hatlarda 2 kontör karşılığı kullanılan 30 kilobayta yüzde 17 ek kullanım avantajı sağlayarak, 35 kilobayta yükseltiyoruz.''

    Mobil interneti yoğun kullanan müşterilere yönelik üst fatura limitlerini de 400 liradan 199 liraya çektiklerini söyleyen Develioğlu, 100 megabaytlık aylık paket fiyatının ise 9,38 lira olduğunu ifade etti.

    Faturasız hatlara yönelik aylık 100 megabaytlık paket fiyatının 65 kontör, haftalık 50 megabaytlık paket fiyatının ise 20 kontör olarak belirlendiğini anlatan Develioğlu, 3G özelliği taşıyan cihazlara ilişkin kampanyaları hakkında bilgi verdi.

    ''MOBİL İNTERNET TRAFİĞİ YÜZDE 2,8 ARTTI''

    Develioğlu, Türkiye'de ve dünyada mobil internet kullanımına ilişkin bilgi verdiği konuşmasında, dünyada 1 milyarı aşkın mobil internet kullanıcısı bulunduğunu, 2008 yılında ilk defa mobil kullanıcıların sayısının, sabit kullanıcıların önüne geçtiğini kaydetti.

    Turkcell'in mobil internet kullanıcılarının ise, 2007 yılında 15,6 milyon iken, 2008 yılında 19,1'e yükseldiğini ifade eden Develioğlu, son bir yıl içinde Turkcell'in mobil internet trafiğinin 2,8 kat arttığını bildirdi.

    İnternet ve ses kullanımını kıyaslayan Develioğlu, en yoğun mobil internet kullanımının, saat 18.00-24.00 arasında gerçekleştiğini, kullanımın gece saatlerinde bile sıfırlanmadığını, ses trafiği hafta için yoğunluk gösterirken, internet kullanımın tam tersine haftasonları arttığını dile getirdi.

    Develioğlu, faturalı abonelerinin, faturasız abonelere göre 3 kat fazla ses, 5 kat fazla data kullandığını belirterek, mobil internet kullanımının normal cep telefonlarına göre akıllı telefonlarda 4 kat fazla olduğunu, aynı oranın sadece iphone kullanıcılarında 22 kat olarak gerçekleştiğini, connect card'larda kullanımın ise akıllı telefonların göre 100 kat üzerinde bulunduğunu anlattı.

    Turkcell mobil internet kullanıcılarının en çok ziyaret ettikleri sitelere de değinen Develioğlu, internetin yüzde 36 turkcell-im, yüzde 21 Google, yüzde 15 e-posta, mesajlaşma, yüzde 7 müzik, oyun ve içerik indirme, yüzde 6 facebook gibi sosyal ağlar, yüzde 3 gazete okuma amaçlı kullanıldığını kaydetti.

    ''FİYAT TEKLİFLERİMİZ BİREBİR BAĞLANTI ÜCRETİYLE İLGİLİ DEĞİL''

    Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Develioğlu, 3G ile mobil kullanımda artış yaşanacağına işaret ederek, ''3G ile birlikte, yüksek kapasiteli paketlerimizde ciddi indirimler planlıyoruz. 3G ile fiyatlarımız artmayacak, aksine ucuzlayacak'' dedi.

    Develioğlu, ara bağlantı ücretlerinin indirilmesine ilişkin bir soru üzerine, ''Müşterilere sunduğumuz fiyat tekliflerinin birebir bağlantı ücretleriyle alakalı olmadığını söyleyebilirim. Müşteri ihtiyaçlarına yönelik kampanyalar düzenliyoruz'' diye konuştu.

    3G'nin ne zaman hayata geçeceğine ilişkin olarak Develioğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) önümüzdeki günlerde kendilerini davet etmesini beklediklerini belirterek,şunları kaydetti:

    ''Bu davet 10 gün içinde olursa, 3 ay 10 gün sonra 3G hizmeti vermeye başlayacağız. Altyapı hazırlıklarına ancak imzadan sonra başlayabiliyoruz. Ama 3G hizmetini 3 ay sonra başlatmak üzere bütün planları yaptık.''

    Kaynak: Haber7 (AA)
#17.04.2009 10:38 0 0 0