Malzemeler:
1 çay b. irmik
1 çay b. ince bulgur
1 yumurta
2 çorba k. un
1 su b. haşlanmış nohut
Tuz, karabiber
Kimyon
su

Terbiyesi için:

3 çorba k. yoğurt
2 çorba k. un
Yarım limon


Üzeri için:

Tereyağı
Yeşil soğan
Kekik


Hazırlanışı:
Bir karıştırma kabına 1 çay bardağı irmik,1 çay bardağı ince bulguru alın.Üzerine 1 adet yumurta kırın.Üzerine 1 adet soğan rendeleyin.Üzerine soğanı rendeleyin.Üzerine tuz,karabiber ve kimyon ilave edin.Üzerine 2 çorba kaşığı un ilave edin ve karışımı yoğurun.Daha nohut büyüklüğünde köfteler yapın.Terbiyesi için bir kaba 3 çorba kaşığı yoğurdu alın ve çırpın.Üzerine 2 çorba kaşığı un ilave edin ve karıştırın.

Daha sonra soğuk su ilave edin ve karıştırın.Üzerine daha sonra sıcak su ilave edşn ve terbiyei bağlayın.Tencereye 1 su bardağı haşlanmış nohutu alın.Üzerine bulgurlu köfteleri ilave edin.Üzerine terbiyeyi ilave edin.Üzerine sıcak su ilave edin ve çorbayı pişirin.Üzerie için tavaya tereyağını ilave edin ve eritin.Yeşil soğanı iince olarak kesin ve tavaya ilave edip yeşil soğano sotelleyin.Üzerine kekik ilave edin.Çorbayı servis tabağına alın ve üzerine sotelenmiş kekik ve yeşil soğanı ilave edip servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 382
favori
like
share