Button, pisti beğendi..

Son güncelleme: 14.04.2005 15:02
  • BAR-Honda'nın İngiliz pilotu Jenson Button, bu sezon Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14. ayağına 21 Ağustos'ta ilk kez ev sahipliği yapacak İstanbul pistini beğendiğini belirterek, "Pistin mimarisinde Türk çizgilerini görmek hoşuma gitti" dedi..

    İstanbul Ticaret Odası'nda bir basın toplantısı düzenleyen Jenson Button, bugün test sürüşü yaptığı pistin dizaynını, inişli-çıkışlı topografisini gördüğünde memnun kaldığını ifade ederek, ''Ayrıca mimarisinde Türk çizgilerini görmek hoşuma gitti. Dünyanın her yerinde yarışıyoruz. Her gittiğimiz yerin aynı olmaması, kendi karakterlerinin olması çok güzel bir şey'' diye konuştu.

    Pistin saat tersi yönünde olmasının yarış açısından fark yaratmayacağını kaydeden Button, şöyle devam etti:
    ''Yarış açısından fark yok. Arabalar ters yönde koşacak. Ama pilotlar üzerinde büyük etkisi var. Saatin tersi yönünde dönen sadece Brezilya pisti var ve biz senede 1 defa orada yarışıyoruz. Saatin tersine dönen pistlerde boyun çok daha fazla ve ters yönde çalışıyor. Pilotların daha fazla çalışmasını ve zorlanmasını sağlayacak. Ama biz zorlanmayı seviyoruz.''

    Jenson Button, pistin virajları arasında bu kadar yükseklik farkı olması, çok inişli çıkışlı olmasının yarış açısından çok heyecanlı olacağını anlatarak, ''Özellikle bazı virajlarda fren noktalarının görünmemesi, kör noktaların olması arabaları sonuna kadar zorladığımız sıralama turlarında çok heyecanlı ve zevkli dakikalar yaşatacağına eminim'' dedi.

    İstanbul'a tekrar gelmek için sabırsızlandığını vurgulayan Button, '' Eminim diğer F1 pilotları da bu yeni pistte yarışmak için sabırsızlanıyorlardır. Bittiği zaman bu pist dünyanın en iyi pistlerinden biri olacaktır'' diye konuştu.

    -''AVRUPA'DA DAHA BAŞARILI OLACAĞIZ''-
    Jenson Button, F1'de bundan sonra geride kalan 3 yarıştaki gibi sonuçlar almayacaklarını düşündüğünü belirterek, ''Avrupa'daki yarışlarında daha iyi yerlerde olacağımıza eminim. Geçen hafta Barcelona'da yaptığımız testlerde en iyi tur zamanını yaptık. Avrupa'da çok daha verimli bir şekilde yarışabileceğimizi tahmin ediyorum'' şeklinde konuştu.

    Button, bir soru üzerine, F1 kategorisinin her zaman olacağını belirterek, ''Bu kategoriyi kimlerin düzenleyeceği önemli değil. Bernie Ecclestone yönetiminde bugüne kadar çok iyi gitti. Bundan sonra da böyle gitmemesi için bir sebep yok'' dedi.

    Yarışlarda yol tutuşunda tutunma problemi yaşadıklarını dile getiren Button, ''Bunun nedeni de arabanın aerodinamiği. Ama bu konuda testlerde çalışmalarımız var. Önümüzdeki haftadan itibaren yeni bir aerodinamik ile devam edeceğiz. Ön sıralardaki takımlarla baş edebileceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu.

    Button, yeni kurallarla ilgili bir soru üzerine, kendisine göre asıl sıralama turlarının cumartesi günü yapıldığını kaydederek, pazar sabahı yapılan sıralama turlarını gereksiz bulduğunu söyledi. Bu arada, Button, toplantı öncesi Mısır Çarşısı ve Kapalıçarşı'yı gezdi.
#12.04.2005 18:01 0 0 0
#12.04.2005 23:17 0 0 0
  • İnşallah memleketimize hayırlı olur güzel yarışlar seyreteriz. Bilgiler için teşekkürler.....
#13.04.2005 07:33 0 0 0
  • bu is cok iyi oldu bence
#13.04.2005 18:51 0 0 0
  • beyenmesine çok sevindim.aslında ben başaracağımıza inanmıyordum ama oluyormuş demekki
#14.04.2005 08:41 0 0 0
  • türkiye istedikce herseyi basarabilir
#14.04.2005 15:02 0 0 0