Tulum Peynirli Kazyaklı Kapalı Pide - Tulum Peynirli Pide



Malzemeler:
4 su b. un
1 paket kuru maya
1 tatlı k. tuz
Alabildiği kadar su

İç harcı için:

Yarı kg. kazayağı otu

1 soğan
Yeşil soğan
Tulum peyniri
Lor peyniri
Tuz, karabiber
Zeytinyağı için:

Üzeri için: Yumurta


Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun üzerine tuz ve 1 paket kuru maya ilave edin ve karıştırın.Daha sonra unun ortasına ılık su ilave edin ve pide hamurunu yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.İç harcı için iser yarım kg.kazayağını ince olarak kesin bir karıştırma kabına alın.1 adet soğanı yemeklik kesin,yeşil soğanı ince olarak kesin ve kazayağıotunun içine ilave edin ve elinizle iyice ovun.

Yaklaşık 10 dakika bekletin.Daha sonra içine tulum peyniri,lor peyniri tuz ve karabiber ve zeytinyağı ilave edip iç harcı karıştırın.Pide hamurunu bezelere ayırın.Daha sonra hamurları merdane ile açın.Haurların içine iç harçtan paylaştırın.Daha sonra hamuru kapatın.Pide hamurunun üzerine yumurta sarısı sürün.Pideyi önceden ısıtılmış olan 200 dereclik fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 626
favori
like
share
Minik SeRCe_ Tarih: 29.04.2009 06:12
tskrler...
EZqiiiii Tarih: 17.04.2009 20:11
tuLum peyniri koymadan denicem ben tşkLer canımcım