mantı tarifi - mantı nasıl yapılır - gılnış mantısı - çeçen mantısı





Malzemeler:
1,5 su bardağı su
1 yumurta
tuz
un
1 büyük tavuk göğüsü veya bütün tavuk
5 diş sarımsak
100 gr tereyağı
kırmızı toz biber
karabiber
yoğurt




Yapılışı:

1- su, yumurta ve tuzu bir kaba alıyoruz karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilavesi ile sert bir hamur yapıyoruz. 15 dakika dinlendiriyoruz.

2- hamuru meradane ile 1 cm. inceliğince açıyoruz küçük şeritler halinde kesiyoruz. parmaklarımızla bastırıp yuvarlıyoruz.

3- tavuk haşlanır. etleri incecik didilir. kenara alınır

4- kaynayan tavuk suyuna mantılar atılır haşlanır servis tabağına süzülerek konur.

5- üzerine etler serpiliri. sarımsaklar ezilir tavuk suyu ile karıştırılır. tereyağı ve pul biberli sos hazırlanır.

6- servis yaparken sarımsaklı ve kırmızı biberli sosla ikram edilir. Arzu ederseniz yoğurtlada ikram edebilirsiniz…

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2402
favori
like
share