Pastırmalı Madımak - Pastırmalı Madımak Tarifi


Malzemeler:
1 kg. madımak
100 gr. pastırma
1 soğan
2 çorba k. salça
1 çay b. bulgur
1 çorba k. tereyağı
Sıvıyağ
Tuz, su


Hazırlanışı:
1 kg.madımağı ince olarak kesin.1 adet soğanı yemeklik kesin.100 gr.pastırmayı ince olarak kesin.Tencereye sıvıyağ ve tereyağını alın .Üzerine soğanı ve pastırmayı ilave edip birlikte kavurun.Kavrulduktan sonra 2 çorba kaşığı salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Daha sonra üzerine 1 kg.ince kesilmiş madımağı ilave edin.Madımağın üzerine 1 çay bardağı bulguru ilave edin.Üzerine su ilave edin.En son üzerine tuz ilave edin ve madımağı pişirin.Pastırmalı madımak piştikten sonra servis tabağına alıp servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 432
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 12:09
Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler...