tatlı tarifleri - balparmak tatlısı




Malzemeler:
1 yumurta
125gr. erimiş margarin
1 vanilya
1 kabartma tozu
yarım su bardağı şeker-
aldığı kadar un
şurubu için:
3 bardak şeker
3,5 bardak su
birkaç damla limon
üzeri için:
1 kase irmik
süslemek için:
hindistan cevizi ve döğülmüş ceviz
YAPILIŞI:
Erimiş margarini,pudra şekerini, yumurta ,kabartma tozu,vanilya ve aldığı kadar unu (kulak memesi kıvamında) ilave edip iyice yoğurun.cevizden biraz iri alın. Parmak şekli verip kasedeki irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında çok kızartmadan pembeleşince fırından alıp soğutulmuş şerbeti tatlıların üzerine dökün.Bir gece önceden yapılıp dinlendirilirse daha da lezzetli oluyor..Üzerini hindistan cevizi ve ince dövülmüş cevizle süsleyin.Afiyet olsun!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2070
favori
like
share
NaZ Tarih: 18.04.2009 22:17
Yarin mevlüt'umuz var degisik birsey olsun dedim, bu tatliyi yaptim. Hamur pembelesince çikiyor ama üzerine serbet dökülünce tatli resmen bayiliyor. Malzeme listesinde seker yaziyor ama anlatimda pudra sekeri yaziyor, kesinlikle pudra sekeri ile yapilmali, ben normal seker kullandim bence biraz keskin bir tatli oldu ve serbet miktari çok fazla 2 bardak seker yeterde artar bile, ben serbetin bir kismini bastan ayirmistim.

Pudra sekeri ile yapilirsa ve firinda daha uzun bir süre piserse yani kitir kitir olduktan sonra serbet dökülürse sorun olmaz herhalde
NaZ Tarih: 17.04.2009 22:04
Güzel ve degisik görünüyor

ellerine saglik abla