yarı finalistler belli oluyor...

Son güncelleme: 13.04.2005 14:51
  • Şampiyonada olaylı maç... FC İnter - AC Milan maçı iptal edildi

    Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen ilk ekip İngiltere'nin FC Chelsea takımı oldu. Diğer yarı finalisti belirleyecek FC Inter-AC Milan derbisi ise seyircilerin sahaya yanıcı maddeler atması yüzünden hakem tarafından tatil edildi.
    Almanya'nın Münih kentindeki Olimpiyat Stadı'nda yapılan ligin çeyrek final rövanş mücadelesinde, Almanya'nın FC Bayern Münih takımı, İngiliz rakibi FC Chelsea'yi 3-2 yenmesine karşın, İngiltere'deki ilk maçı 4-2 yitirdiği için lige veda etti.
    Karşılaşmada Alman takımının gollerini, 65. dakikada Pizarro ve 90. dakikada Guerrero ile Mehmet Schöll kaydederken, İngiliz takımının golleri ise 30. dakikada Lampard ve 80. dakikada Drogba'dan geldi.
    FC Chelsea'nin yarı finaldeki rakibi, FC Liverpool (İngiltere) veya FC Juventus Torino (İtalya) ekiplerinden biri olacak.


    MİLANO DERBİSİ YARIDA KALDI

    Ligdeki iki İtalyan ekibini karşı karşıya getiren Milano derbisinde ise mücadele, 75. dakikada olaylar nedeniyle yarıda kaldı.
    Guiseppe Meazza Stadı'ndaki zorlu mücadelede, ilk karşılaşmayı da 2-0 kazanan AC Milan, 30. dakikada Ukraynalı yıldızı Shevchenko'nun golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla kapandı.
    Maçın 72. dakikasında FC Inter'den Cambiasso'nun kafayla attığı gol, maçın Alman hakemi Markus Merk tarafından kaleciye faul yapıldığı gerekçesiyle geçerli sayılmadı ve hakeme itiraz eden Cambiasso sarı kart gördü. Daha sonra kale arkasında yer alan tribünlerden sahaya yanıcı maddeler atılmaya başlandı ve bunlardan biri de AC Milan kalecisi Dida'nın kafasına geldi. Bu gelişme nedeniyle oyun durdu ve futbolcular ile hakem üçlüsü soyunma odalarına gittiler. Bu sırada sahaya yabancı maddelerin atılması sürdü.
    Hakem ve gözlemciler arasında yapılan toplantı sonunda stat hoparlörlerinden anonslar yapıldı ve sahanın temizlenmesinin ve oyuncular ile hakemlerin sahaya gelmesiyle 25 dakikalık bir aradan sonra müsabaka yeniden başladı. Ancak seyirciler, sahaya yanan meşaleler atmayı sürdürünce, hakem Markus Merk, anonslarda seyircilere iletilen uyarıları uygulayarak, tereddütsüz oyunu durdurdu ve maçı tatil etti.
    Karşılaşma hakkındaki kararı UEFA verecek. UEFA'nın AC Milan lehine karar alarak kırmızı-siyahlıları yarı finalist olarak ilan etmesi bekleniyor.
#12.04.2005 23:12 0 0 0
  • noimage noimage

    İtalyan basını: İnter, bu ne rezalet!

    Şampiyonlar Ligi'nde dün gece 72. dakikadan itibaren mavi-siyahlı taraftarların sebep olduğu olaylar neticesinde, tamamlanamadan tatil edilen FC İnter-AC Milan karşılaşmasının ardından ev sahibi takım, bugünkü İtalyan basını tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.
    La Gazzetta dello Sport, maçla ilgili ''sınırsız utanç'' diye manşet attı. UEFA'nın FC İnter'i 3-0 mağlup saymasının beklendiğine işaret edilen haberin spotunda ise şu cümlelere yer verildi:
    ''İnter taraftarlarından iğrençlik: Sayılmayan gol sonrasında maçın tatil edilmesine sebep oldular. Sahaya her türlü yabancı madde yağdırıldı. Dida meşaleyle vuruldu.
    Ağır bir ceza bekleniyor.'' Milano'nun San Siro semtindeki Giuseppe Meazza Stadı'nda dün gece yaşananlar, Corriere della Sera'nın manşetinde ise ''Son çılgınlık'' olarak nitelendi. Spotta ise ''İnter tribünlerinden sahaya meşale yağmuru. Dida isabet aldı. Skor 0-1 olduğu sırada İnter-Milan maçı tatil edildi'' ifadeleri kullanıldı.
    Tuttosport ise ''İnter, bu ne rezalet!'' manşetiyle çıktı. Alt başlıkta ise ''Milan yola devam ediyor. Mavi-siyahlı taraftarlar gemi azıya alınca maç da tatil edildi'' denilmekte.
    Haberlerde, FC İnter'e UEFA tarafından verilecek cezanın para cezasıyla kalmayacağına işaret ediliyor. Kulübe ödetilecek bedelin, 3 gün saha kapatma cezasından Şampiyonlar Ligi'nden 1 yıl men edilmeye kadar uzanabileceği ileri sürülüyor.
    FC İnterli taraftarların, 2 Mart 1983'te Real Madrid ile oynanan Kupalar Kupası maçında çıkarttığı olaylar, mavi-siyahlı ekibe 2 maç saha kapatma cezasını beraberinde getirmişti.
    Alaves ile 22 Şubat 2001'de yapılan UEFA Kupası karşılaşmasında da taraftarlar oyunda 5 dakikalık bir duraksamaya neden olmuşlardı. UEFA da FC İnter'i 2 maç saha kapatma, 94 milyon liret tutarında da para cezasına çarptırmıştı.

    TARAFTARLAR HEYSEL FACİASINI UNUTMUYOR

    Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında karşılaşacak İtalya'nın FC Juventus ve İngiltere'nin FC Liverpool takımı taraftarları arasında kavga çıktı.
    Della Alpi Stadı'nda bu akşam yapılacak çeyrek final rövanş maçı öncesinde barda eğlenen Liverpool taraftarlarına beyzbol sopalarıyla saldıran Juventus taraftarlarının 1 kişiyi hafif şekilde yaraladıkları bildirildi.
    Olayların büyümesinden korkan Torino polisinin bölgeye 1000 polis gönderdiği ve kavgaya karıştıkları belirlenen 6 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.
    1985 yılında 39 kişinin ölümüyle sonuçlanan ''Heysel faciası''ndan sonra ilk kez geçen hafta karşılaşan 2 takımın, bu akşam yapacağı rövanş karşılaşmasının da güvenlik açısından büyük risk taşıdığı belirtildi.
    Geçen hafta yapılan ve 2-1'lik Liverpool üstünlüğüyle sona eren maç öncesinde 1985'te ölenler için saygı duruşunda bulunulmuş ancak bazı Juventus taraftarlarının buna tepki gösterdiği ve intikam çağrısı yaptığı dikkat çekmişti.

#13.04.2005 14:51 0 0 0