Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
600 Gr un (5 su bardağı)
1 Su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
2.5 Çorba kaşığı pakmaya
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı ayçiçek yağı
2 Çorba kaşığı margarin
Üzerine serpmek için : Çörekotu

Hazırlanışı
Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
Tozşekeri, tuzu, ayçiçek yağını, yoğurdu ve 1 yumurtanın akını unun ortasına koyun.
Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin.
Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp bastırın.
Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin.
Yuvarlak hamurun içine bir miktar margarin koyun ve yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın.
İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak (yılan şeklinde) bir karış uzunluğunda açın.
Hamura düğüm atar gibi şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1149
favori
like
share
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 18:04
Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık
kırık_kalp Tarih: 03.02.2009 09:13
tarifin için teşekürler
delikurtsahin Tarih: 12.12.2008 00:56
Tarifin için tesekkürler. Ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 00:42
Ellerine Saglik
refik Tarih: 22.03.2006 17:25
tarifleriniz için teşekkürler elinize sağlık
Asiyan Tarih: 08.03.2006 09:34
ellerine saglık teşekkürler

eminim arkadaşlar tarifini isteyecek
DİDEM Tarih: 01.03.2006 12:24
ellerine sağlık çok teşekkürler
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 01:45
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 00:20
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun