Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hamur için :
500 gr un (4 Su bardağı)
20 gr bira mayası (2 çorba kaşığı)
1 su bardağı ılık süt
1 Adet yumurta
50 gr sıvıyağ (1 kahve fincanı)
Yeterince tuz
Bir fiske şeker
Üstü için :
Yarım şişe domates suyu veya ketçap
150 Gr kaşar peyniri
2 Çorba kaşığı ançüez
3 Diş sarmısak
1 Fincan sıvıyağ
Yeterince tuz, biber

Hazırlanışı
Hamurun hazırlanması : 500 gr unu temiz bir zemin üzerine eleyin.
Unun ortasını havuz gibi açın.
20 gr bira mayasını 1 su bardağı ılık sütle ezerek una katın ve üstünü unla örterek bekletin.
Unun üzeri çatlayınca 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1 adet yumurta, tuzu ve bir fiske şekeri koyup, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapın.
Ilık bir yerde 20-25 dakika mayalandırın.
Mayalandıktan sonra elma büyüklüğünde parçalara ayırıp bir süre de böyle bekletin.
Her parçayı oklava ile 15-20 santim genişliğinde, yarım santim kalınlığında daire biçiminde açın.
Üzerine bolca yağ sürüp bekleyerek mayalandırın, kabarınca fırına sürüp azıcık pişirin.
Pizza hamurunuz, üzerine masrafını yani üstünü komaya hazırdır.
Koyuca domates suyunu veya ketçabı bir kaba koyun.
İçine dövülmüş sarmısağı, tuzu, biberi, ançüezi ve 1 fincan sıvı yağı koyup iyice karıştırın.
Bu karışımı önceden hazırladığınız hamurun üzerine koyduktan sonra kaşar peyniri rendesi ile örtün.
Sıcak fırında 5-6 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.



Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 963
favori
like
share
KaRaKıZ Tarih: 29.08.2009 09:16
teşekkürler
DİDEM Tarih: 01.03.2006 12:25
ellerine sağlık çok teşekkürler
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 01:45
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 00:21
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 28.12.2005 00:46
[COLOR=tomato]Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 14:09
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 09.12.2005 00:56
ellerine sağlık arkadaşım
mollycan Tarih: 14.10.2005 16:49
ancüez ney acaba :20:
Ates Bocegi Tarih: 14.10.2005 15:19
Ellerine saglik...

Tarif icin tesekkürler